Gazete Vatan Logo

SGK Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Sayfası

Ne zaman emekli olurum hesaplama sayfası üzerinden tüm sigortalılar emeklilik hesabı yapabilirler. Ne zaman emekli olurum hizmet sayfasında sizden istenilen bilgiler doğru şekilde girildiğinde kesin sonuçlar alınmaktadır.

SGK Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Sayfası

Ne zaman emekli olurum hesaplama hizmet sayfası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tüm vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Burada sigorta detay bilgilerinin istendiği bölümlere gerekli bilgiler girilerek ne zaman emekli olurum hesabı yapılmaktadır. SGK üzerinden sigortası olan vatandaşların en çok merak ettiği ne zaman emekli olabileceğidir. Emeklilik konusunda tüm vatandaşlar için ortak bir tarih olmadığı gibi sigorta bilgileri gibi detaylı bilgiler üzerinden yapılacak olan hesaplama ile vatandaşların ne zaman emekli olabileceği hesaplanmaktadır. Normal bir çalışan için emeklilik süresi gibi kriterler belirlenmiştir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

SGK HİZMET SORGULAMA

Fakat yaşanan olağanüstü hallerde vatandaşların erken emeklilik imkanından yararlanması mümkündür. Erken emeklilik sigortalı bir şekilde çalışan kişinin belirtilen emeklilik tarihinden önce emekli olmasına neden olan durumlardır ve bu açıdan erken emeklilik sadece belirli hallerde yararlanılan bir hizmettir. Erken emeklilik konusunda da SGK tarafından kapsamlı bir şekilde emeklilik mevzuatı hazırlanmıştır. Bu emeklilik kapsamına alınacak olan kişiler için yapılacak olan işlemlerde erken emeklilik mevzuatına göre işlemler yerine getirilmektedir.

Haberin Devamı

Bu açıdan erken emeklilik kapsamına alınmak istenen bir kişi de erken emeklilik mevzuatına bakarak detaylar hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bu sayede mevzuattaki tüm gereklilikler yerine getirilerek erken emeklilik kapsamı dahilinde emekli olunması mümkün olacaktır. Erken emeklilik ile emekli olma konusunda vatandaşların iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına yakalanması ya da yaşanan olumsuz bir durum sonrasında çalışma yeteneğinin kaybedilmesi gibi durumlar aranmaktadır. Bu tür yaşanılan rahatsızlıklar sonrasına SGK üzerinden yürütülecek işlemler ile birlikte emeklilik kapısı açılabilir.

Vatandaşlar için ne zaman emekli olurum hesabı dışında online olarak yapılabilecek olan başka sorgulamalarda bulunmaktadır.Bu sorgulamalar arasında ise emekli maaşı dökümü bulunmaktadır. Emekli maaşı dökümü, emekli olan kişilerin maaşları hakkında alabileceği bilgileri içermektedir. Emekli maaşı dökümü tüm emekli maaş dönemleri ile ilgili olabileceği gibi tek sorgulamada sadece tek bir dönem için de bilgi alınmamaktadır. Bu açıdan birden fazla dönem için emekli maaşı dökümü almak isteniyorsa tek tek emekli maaşı dökümü alma işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Ücretsiz olarak sunulan hizmet sayesinde ihtiyaç dahilinde birden fazla işlem yapılabilir.

Haberin Devamı