Gazete Vatan Logo

SGK memurları için ne zaman emekli olurum uygulamasına nasıl ulaşılır?

SGK memurları ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emekli olacakları yaşı hesaplayabilirler. Bu uygulama her kurum için farklıdır. Nereden nasıl ulaşacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

SGK memurları için ne zaman emekli olurum uygulamasına nasıl ulaşılır?

Genç yaşlarda başlayan eğitim hayatımız elimize mesleğimizi alana kadar sürüp gitmektedir. Bizler kendi ilgi ve yeteneklerimize göre birer mesleği tercih ederek o doğrultuda çalışmalarımıza devam ederiz. Her vatandaş girmiş olduğu sınavlarda elde ettiği başarıya göre bir yerlere gelerek meslek edinir. Ancak tabi ki herkes okuyarak meslek sahibi olmak zorunda değildir. Bunun yanında daha milletimizin ihtiyacı olan pek çok meslek grupları vardır. Çiftçi, esnaf, ziraatçı derken daha çok çeşitli alanlarda da meslek gruplarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bazılarımız ise kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir meslek seçmiştir. Öyle ya da böyle bir iş ile uğraşarak geçimimizi sağlamış durumdayız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler farklı farklı mesleklere sahip iken aklımızda daima olan bazı sorular vardır. Bu soruların temelinde ise bizlerin ne zaman rahata kavuşacağıdır. Artık yoğun tempolu yaşamdan işten güçten yorulan bizler derin bir nefes aldığımız günleri iple çekeriz. Bunun ise mümkün olabileceği tek zaman bizlerin emekliye ayrılacağı zamandır. Geniş bir alana yayılan çalışma hayatı ile bizler çeşitli zorluklarla karşı karşıya geliriz. Ancak hep sabredip rahata kavuşacağımız günleri bekleriz. Bu günlerin gelmesi için de bizler her ay belli bir oranda parayı prim ücreti olarak bağlı olduğumuz kurumlara yatırırız. Vatandaşlar olarak bizler yapmış olduğumuz mesleğe göre bir sosyal sigorta kurumuna bağlı oluruz. Bağlı olduğumuz bu sigorta kurumlarının bizlere vermiş olduğu haklardan yararlanabilmek için de bizlerin bazı işlemleri yerine getirmesi zorunludur.

Haberin Devamı

Her vatandaş kendi yaptığı mesleğe göre bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olarak çalışır. Bu kurumun yerine getirilmesi gereken sorumluluklardan biri ise prim ücretlerini eksiksiz olarak gününde yatırmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu adı verilen bu kurumda toplanan üç sigorta kurumu vatandaşlara bu kapsamda hizmet vermektedir. Dolayısıyla da bizler Fazla vakit kaybına uğramadan en kısa sürede bu primlerimizi ödemeye özen gösteririz. Bunun karşılığında ise bizler sağlık alanında çok çeşitli avantajlara sahip oluruz. Bir hastaneye gittiğimizde muayene olmak için sıra alırken sağlık güvencemizi kullanırız. Ani kazalarda meydana gelen hasarlarda bizleri tedavi olduğumuzda hastane masraflarımızda ödeme kolaylığı sağlanır. Ya da ilaç alırken kullanılan bu hizmet ile ücretlerin hepsini değil belli bir miktarını öderiz. Vatandaşlar olarak bizler aynı zamanda da emekli olabilme hakkına bu sayede sahip oluruz. Ödememiz gereken prim ücretlerini ödeyip, doldurmamız gereken yaşı doldurduktan sonra kolay bir şekilde emekli olabiliriz. Her vatandaş emekli olabilir. Emeklilik hakkına sahip olabilir. Bu nedenle bizler emekli olacağımız günü merakla bekleriz. Emekli olunca ne kadar maaş alacağımızı ise hep aklımızı kurcalar durur. Herkesin emekli maaşı farklılık gösterir. Bağlı olduğu sosyal sigorta kurumuna yaptığı işe göre başka miktarlarda maaş alırlar. Ne zaman emekli olacaklarını öğrenebilmek için ise vatandaşlar teknolojik gelişmelerden yararlanabilir.

Haberin Devamı

İnternet sistemi üzerinde yer alan oldukça aktif bir şekilde kullanılan bir uygulama olan Sosyal Güvenlik Kurumunun Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması yediden yetmişe vatandaşların ilgisini çekmiştir. Online hizmet uygulamalarından olan bu sistem ile vatandaşlar artık ne zaman emekli olacaklarını çok kısa bir süre de öğrenebileceklerdir. Hayatları boyunca merak ettikleri bu tarihi vatandaşlar internet üzerinde dakikalar içerisinde öğrenebilir. Ödemiş oldukları prim ya da sigortalar onların geleceğini garanti altına almaya yarar aslında bir nevi. Artık bunların karşılığını almak istedikleri için bu uygulamayı vatandaşlar gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yaparak kendilerine sunulan hizmetten yararlanarak vatandaşlar kolay bir şekilde bu işlemden yararlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hangi sigortasına bağlı iseler onu seçerek kendilerine sorulan bazı kimlik bilgilerini ve işe başlama tarihlerini gibi soruları yanıtlandırdıktan sonra kolaylıkla ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Yani ne zaman bu ödeme işlemleri biter ve de doldurma yaşları geldiğinde ödedikleri prim ve ya sigortalar onların işlerine yarayacaktır. Bu sayede her bir vatandaşımız emeklilik için bir çaba gösterir. Emekli olacakları zamanı ve erken emeklilik için yapmaları gerekenler ve daha fazlasını en ince detaylarına kadar bu sistemden kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Üstelik dilediğiniz her yerde bu işlemi sizler kolaylıkla kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey e-Devlet sistemine girmektir. Ardından ise sizler sırayla yönlendirileceksiniz.

Haberin Devamı