Gazete Vatan Logo

SGK memurları için ne zaman emekli olurum uygulaması!

Sosyal Güvenlik Kurumlarından herhangi bir tanesine bağlı olarak çalışan her insan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilir. Bu uygulamayı kullanmak oldukça basit bir işlemdir. Nasıl kullanacağınızın bilgisine haberimizden erişebilirsiniz.

SGK memurları için ne zaman emekli olurum uygulaması!

sonra emekli olarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirmeyi herkes ister. Ama emekli olabilmek için ise bazı şartları yerine getirmeniz gereklidir. Bu şartlardan en önemlisi ise emeklilik için gerekli olan prim ve sigortaların yatırılmasıdır. Her vatandaş bağlı olduğu kuruma göre prim veya sigorta yatırması gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlandığı gibi emeklilik yaşları geldiği zaman bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirler. SSK ya bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları işyeri yatırmaktadır. Vatandaşlar bu yüzden sigortalı bir işte çalışmaya çok özen göstermektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tarım veya esnaf işini yapan vatandaşlar da sosyal güvencelerini sağlamak istiyorlarsa BAĞ-KUR’a bağlı olmaları gereklidir. BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlarda her ay prim yatırmaları gereklidir. Yatırdıkları bu primler sayesinde vatandaşların hem sosyal güvenceleri sağlanmaktadır hem de emeklilik yaşı geldiği zaman bağ-kurdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için iki önemli şart koymuştur. Bu şartlardan birisi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşınız gelmeden emekli olamazsınız. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için doldurulması gereken yaşı bayanlar için 55 olarak belirlerken, erkekler için bu yaşı 60 olarak belirlemiştir. Emeklilik için gerekli yaşı dolduranlar ve emekli olabilmek için gerekli olan prim ve sigorta miktarını tamamlayan vatandaşlar emekli olabilirler ve emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı bir hayli fazla olduğu için internet üzerinden verdiği hizmetlerin sayısı da bir o kadar fazladır. Ülkemizde bulunan kurumlardan internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden bir çok hizmeti olan Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarını kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından en çok kullanılanları ise emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama, SGK borç sorgulama ve ne zaman emekli olurum uygulamalarıdır. Bu uygulamaları kullanarak bir çok sigorta ve emeklilikle ilgili bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte emekli olabileceğiniz yaşı öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olabileceğini tam olarak bilmeyen vatandaşlar internet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaparak ve bazı sigorta bilgilerini girerek emekli olabileceği yaşı öğrenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi sisteme gireceği sigorta ve emeklilik bilgilerinizin doğru olmasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarladığı için vatandaşlar kendi bağlı oldukları kurumun internet uygulamasına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için hazırlamış olduğu hesaplama programına internet üzerinden giriş yapmalıdır. Açılan hesaplama programında ilk olarak kişisel bilgilerinizi sisteme girmeniz gereklidir. Cinsiyetinizi girdikten sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir. Özel bilgiler kısmından da maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçeneklerden belirtmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmında ise SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik gün sayınız, fiili gün sayınız, yurtdışı gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz

Haberin Devamı

Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için ilk önce internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmanız gereklidir. Emeklilik bilgileri kısmına emeklilik türünüzü, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Özel durum bilgileri bölümüne ise maluliyet durumunuz var ise bunu derecesi ile birlikte belirtmelisiniz. Erken yaşlanma var ise bunu da belirtmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar internet üzerinden kendi hesaplama programına giriş yaptıktan sonra hizmetlerin eklenmesi bölümüne doğum tarihini ve cinsiyetini girmeleri gereklidir. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra hizmet türünü de seçmeniz gereklidir. Son olarak hesapla bölümünü tıkladığınızda hesaplama işlemini tamamlamış olursunuz.