Gazete Vatan Logo

SGK internet hizmetleriyle online SSK Bağ-Kur sorgulama yapılabiliyor!

SGK internet hizmetleriyle online SSK Bağ-Kur sorgulama yapılabiliyor. SSK ve Bağ-Kur’lu güncel sigorta hizmet bilgilerini SSK Bağ-Kur sorgulama ile internetten alabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerindeki e-SGK ağı uygulamaları ile gerçekleştirilebiliyor.

SGK internet hizmetleriyle online SSK Bağ-Kur sorgulama yapılabiliyor!

Teknoloji dünyasında kamu hizmetlerinden yararlanabilmek ve kamu işlemlerini gerçekleştirebilmek çok daha pratik bir hale geldi. Modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK ve Bağkur sigortalısı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetlerinden yararlanarak internette SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirebilme ve böylelikle en güncel sigorta hizmet bilgilerini internet kolaylığında dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu hizmetlerinin pek çoğunda olduğu gibi sigorta hizmetleri ve emeklilik hizmetleri konusunda da internet altyapısı etkin biçimde vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek işlemler açısından tercih ediliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet dünyasını en etkin şekilde kamu hizmetlerinde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde oluşturmuş olduğu e-SGK ağı en geniş kamu hizmet ağı konumunda yer alıyor. Bu kapsamda her türlü sigorta işlemine yönelik olarak dijital hizmet uygulamasının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemini online olarak da yapabilme şansı verecek dijital sigorta uygulamaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de özel sektör alanında veya kendi nam ve adına çalışmakta olan vatandaşların en güncel sigorta hizmet bilgilerine internet kolaylığında ulaşabilmelerine yardımcı olan online SSK Bağkur sorgulama işlemi günün her saatinde internete erişim sağlanabilen her yerden gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-GK ağı uygulamalarının mesai saati zorunluluğu içerisinde olmaması ve günün her saatinde ve hatta resmi tatillerde dahi işlemler için kullanılabiliyor olması SSK ve Bağkur sigortalısının güncel sigorta hizmet bilgilerini alabilmelerini sağlayacak SSK Bağkur sorgulama işlemi içinde internet uygulamalarını kullanabilmelerini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları içerisinde yer alan dijital hizmet uygulamaları sayesinde sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan SSK Bağkur sorgulama işlemi tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur mükellefleri tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin internet erişimi gerçekleştirebildikleri her noktadan ve günün her saatinde ihtiyaç duymaları halinde en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini internet üzerinden alabilmelerini sağlayacak SSK Bağkur sorgulama işlemi sadece e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ancak tabii ki Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini e-Devlet üzerinden alabilmelerini sağlayacak bu online SSK Bağkur sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu kapsamda e-Devlet ‘sisteme giriş’ penceresi içerisinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi yüksek güvenlikli 5 giriş yönteminden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Daha sonra ‘e-hizmetler’ ekranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı SSK hizmet dökümü, ‘4B hizmet bilgisi’ ekranı Bağkur hizmet dökümü bilgilerinin online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile alınabilmesi için kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı