Gazete Vatan Logo

SGK Hizmet Dökümü Ve E Devlet Girişi İle SSK Gün Sorgulama

SSK gün sorgulama gibi sigorta hizmetleri e devlet kapısı ile kullanıma sunulmuştur. SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümü işlemleri ile diğer SSK sorgulama detayları için hazırladığımız haberimizi inceleyiniz.

SGK tarafından pek çok konuda vatandaşların bilgi alması amacıyla online olarakhizmetler hazırlanmış ve e devlet kapısı aracılığı ile kullanıma sunulmuştur. Hizmetlerbu sistemden online olarak sunulduğu için vatandaşlarınSSK gün sorgulama gibi hizmetleri yerine getirmesi ve SSK prim sorgulama kapsamında bilgi alması için sisteme şifre ile giriş yapması gerekmektedir. E devlet girişi için kişiye özel oluşturulmuş şifre ile sisteme giriş sağlanmaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

E Devlet Girişi

Kişilerin belirtilen tüm SGK işlemlerini yapabilmesi için ilk olarak e devlet giriş yapmasıgerektiğiiçin vatandaşlar bu konuda sorun yaşayabilmektedir. E devlet girişi yapılabilmesi için tüm vatandaşların kendi üzerinden PTT’ye başvuru yapması ve başvuru ile birlikte e devlet girişi içingerekli olan şifreyi alması gerekmektedir. Ücretli olarak PTT’den verilen şifreyi aldıktan sonra kolay bir şekilde e devlet girişi yapmanız ve ardından hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

SSK Gün Sorgulama

SSK gün sorgulama için yapılması gereken işlem hizmet dökümünün alınmasıdır. SSK gün sorgulama için gerekli olan gün bilgisine ulaşabileceğiniz tek kaynak SGK hizmet dökümü olduğu için SSK gün sorgulama işlemlerinde kişilerin hizmet dökümü üzerinden işlem yaparak bilgi alması gerekmektedir. SGK hizmet dökümü detayları için aşağıdaki bölümden bilgi alabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü

SSK gün sorgulama ve diğer sigorta işlemleriniz için gerekli olan hizmet dökümünü almanız için belirtildiği gibi turkiye.gov.tr adresine girişi yapmanız gerekir. E devlet girişi sonrasında kurumlar listesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayarak kurum hizmetlerini listelemeniz ilebirlikte ekranda yer alan hizmet döküm seçeneklerinden sizin için uygun olanına tıklamanız gerekir. Bu kapsamda 4A, 4B ve 4C’li olan kişiler için SGK hizmet dökümü ayrı ayrı sunulduğu için kişilerin ne tür bir sigortaya sahip olduğunu da bilmesi gerekmektedir. Bunun ardından ise ilgili hizmet dökümü seçilmesi ile birlikteSGK hizmet dökümü ekranda yayınlanacaktır. Böylece ekranda yayınlanan SGK hizmet dökümü üzerinden gerekli incelemeleri yapabilir, merak ettiğiniz durumlar için bilgi alabilir ve özellikle ne kadar gününüz olduğunu öğrenebilirsiniz. Özellikle gün bilgisi için hizmet dökümünde detaylı bilgiler verilmektedir. Hangi aylar için ne kadar prim ödemesi yapılarak gün kazanıldığı, toplam gün durumu gibi bilgiler sayesinde gün sorgulamanızı eksiksiz olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK tarafından ücretsiz olarak oluşturulmasının yanında kişilerin sigortaları ile ilgili tüm detaylara ulaşmasını sağlayan bu hizmetler sizin için de büyük bir kolaylık sağlayacak ve istediğinizzaman sigorta takibiyapmanızısağlayacaktır. Bu nedenle ilgili işlemleri iyi bir şekilde öğrenerek, yararlanmanız yararlı olacaktır.