Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? e-Devlet ile hizmet dökümü sorgulama!

SGK hizmet dökümü emekli maaşının sorgulanması, işe giriş tarihi ve prim sorgulama gibi sigorta bilgilerinin tümü ile ilgili işlemler için kullanılır. SGK hizmet dökümü e-Devlet sistemi üzerinden kolayca alınabilmektedir. e-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır? e-Devlet ile hizmet dökümü sorgulama!

e-Devlet sistemi, devlet tarafından vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı erişim sağlaması için hayata geçirilen bir sistemdir. e-Devlet sistemi ile 332 kuruma ait 2 bin 227 hizmete ulaşılabilir. Kamu kurumları içinde vatandaşlar tarafından en çok işlem yapılan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden birisi de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SGK prim tutarı, işe giriş tarihi gibi bilgilere ulaşılabilir. ‘’Ne zaman emekli olabilirim?’’ uygulaması kullanılarak da emeklilik tarihinin hesaplaması yapılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü belgesi; SGK borcu sorgulamasında, emekli maaşı sorgulamasında ve emekli maaşı sorgulamasında kullanılır. Bu işlemler dışında SGK hizmet dökümü belgesi kullanılarak ikramiye hesaplama ve kıdem hesaplama gibi işlemler de yapılabilir. Vize alma sürecinde de kullanılabilen SGK hizmet dökümü belgesi mahkeme gibi kurumlarda da kullanılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, e-Devlet sistemi kullanılarak Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden alınabilir. e-Devlet sistemiyle hizmet dökümü belgesi alabilmek için sisteme giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, mobil imza, e-imza ve e-Devlet şifresi ile giriş olmak üzere 5 farklı giriş yöntemi bulunur. Bu yöntemler içinden vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen giriş yöntemi e-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir. e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz. Şifre için 2 Türk Lirası alınır. 2 Türk Lirası karşılığında kapalı zarfın içinde verilen e-Devlet şifresi kişisel bilgilere erişim imkanı sağlar. Bu nedenle de e-Devlet şifresi başkaları ile paylaşılmamalıdır.

e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra internet sitesi üzerinden SGK hizmet dökümü için e-Hizmetler bölümüne girilir. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü açılır. Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altından SGK hizmet dökümü belgesi sorgulama işlemi yapılabilir. SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C bilgilerine erişim imkanı sağlar.

Haberin Devamı

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet sistemi kullanılarak SGK hizmet dökümü sorgulama dışında, SGK tarafından verilen hizmetlerden en çok prim ve işe giriş sorgulama yapılır. e-Devlet ile SGK prim sorgulama işlemi yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafından e-Hizmetler bölümüne girilir. Buradan da Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklanır. Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı ile açılan ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısından gerekli prim borcu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

e-Devlet sistemi ile işe giriş sorgulaması yapmak için sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler bölümü üzerinden Sosyal Güvenlik bağlantısı tıklanır. Açılan menüden 4A hizmet dökümü bağlantısı açılarak işe giriş sorgulama işlemi yapılabilir. e-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi incelenerek eğer eksik olarak ödenen prim günü varsa bu tespit edilebilir. Tespit edildikten sonra da eksik olarak ödenen prim günleri için ödenme yapılması sağlanabilir.

Haberin Devamı