Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

Sigortalıların sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu belgeye, SGK hizmet dökümü denir. Hizmet dökümü belgesiyle sigortanın ne zaman ödendiği, çalışılan şirket bilgisi ve sigortalı gün sayısı gibi bilgilere ulaşılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler bulunur?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet’e giriş yapılarak alınabilir. e-Devlet, iki binden fazla hizmet ile 35 milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet verir. SGK hizmet dökümü sorgulama dışında; askerlik belgesi, öğrenci belgesi, hava tahmini, araç plakasına yazılan ceza, mobil hat ve tapu bilgileri sorgulama gibi farklı kurumlara ait işlemler de gerçekleştirilebilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

Sigorta ve prim bilgilerinin sorgulandığı belge, SGK hizmet dökümü belgesidir. Sigortalıların bağlı oldukları yere göre 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

SGK hizmet dökümü ile sorgulanabilecek bilgiler;

- Sigortalı temel bilgileri

- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi

- Sigortalı olarak çalışılan gün sayısı

Haberin Devamı

- İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri

- Primlerin ödenme tarihleri

- Çalışılan şirkete ait bilgiler

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü için, e-Devlet uygulamasına turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. Giriş için; e-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı seçenekleri bulunur.

Kullanıcılar tarafından genel olarak tercih edilen seçenek, e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilebilir. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bölümüne girilir. Sosyal Güvenlik Kurumu menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla sorgulama yapılabilir. Bunun dışında; yenilenen e-Devlet arayüzünde ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ‘SGK hizmet dökümü’ yazılarak da daha kısa sürede işlem gerçekleştirilebilir. Sorgulama sonrasında hizmet dökümü, yazıcıdan çıktı olarak da alınabilir.

e-Devlet ile en fazla işlem gören kurumların ilk sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu bulunur. Uygulama ile banka ve adres değişikliği yapılabilir. Borç durum bilgisi ve emekli aylığı bilgisi sorgulaması yapılabilir. Bu işlemler dışında; optik cam ve çerçeve, muayene katılım payı ve ilaç kullanım süresi de bilgileri de görülebilir.

Haberin Devamı