Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınır. Prim ve emekli maaşı sorgulama gibi işlemlerin de yapılabildiği SGK hizmet dökümü ile sigortalı olanların sigorta bilgilerine de ulaşım sağlanabilir. E-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü belgesi almak isteyenler, E-Devlet sistemi üzerinden belgelerini alabilirler. E-Devlet sisteminden hizmet dökümü alımı dışında bir çok kamu hizmetine erişilebilir ve işlem yapılabilir. Sistem üzerinde iki binin üzerinde hizmet bulunur. Kullanıcı sayısı da 33 milyonun üzerindedir. Kayıtlı bulunan kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumların içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu ilk sıralarda yer alır. Sistemde en çok yapılan işlem ise SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olanlar tarafından alınan, sigortalı kişiye ait prim ve sigorta bilgilerinin yer aldığı belgeye denir. Bağlı bulunan yere göre üç bölüme ayrılır. Bu bölümler; 4A, 4B ve 4C'dir. Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-Kur'a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü belgesi ve Emekli Sandığı'na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler. E-Devlet sistemi üzerinden alınabilecek olan SGK hizmet dökümü belgesi, vize alma sürecinde ya da mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE YER ALAN BİLGİLER

SGK hizmet dökümü belgesi üzerinde şu bilgiler yer alır;

Sigortalıya ait temel bilgiler

Sigortalı kişinin toplam çalıştığı gün sayısı

İlk defa girilen işin giriş ve çıkış tarihleri

Hangi aylar içerisinde sigortanın ödendiği bilgisi

Sigortalı olarak bulunulan dönem içerisinde yerine getirilen hizmetler

Primlerin hangi aylarda ödenip hangi aylarda ödenmediği bilgisi

Çalışılan şirkete ait bilgiler

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) hizmet dökümü belgesi E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınabilir. E-Devlet sistemine giriş için E-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil bankacılık ve E-Devlet şifresi seçenekleri yer alır. E-Devlet sisteminde kayıtlı olan kullanıcılar tarafından sisteme giriş için en çok tercih edilen giriş yöntemi E-Devlet sistemi ile giriş seçeneğidir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek şifre alabilirsiniz. E-Devlet şifresi iki Türk Lirası ücret karşılığında ve kapalı zarf içerisinde verilir. Şifre ile kişisel bilgilere erişim sağlanabildiği için E-Devlet şifresi başka kişiler ile paylaşılmamalıdır. PTT şubesinden E-DEvlet şifresi alındıktan sonra turkiye.gov.tr internet sitesinden, şifre ve T.C. kimlik numarası ile sistemie giriş yapılabilir. Sisteme başarılı şekilde giriş gerçekleştirildikten sonra da ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Bu bağlantı üzerinden de 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgelerine ulaşım sağlanabilir.

Haberin Devamı