Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü ile sigortalı bilgilerine erişim sağlanabilir. 4A, 4B ve 4C bilgilerine ulaşılabilen SGK hizmet dökümü ile emekli maaşı sorgulaması ve prim sorgulama işlemleri de yapılabilir. SGK hizmet dökümü, E-Devlet sisteminden alınır. E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ne için kullanılır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümüne E-Devlet sisteminden ulaşılabilir. E-Devlet sistemi, SGK hizmet dökümü dışında pek çok kamu kurumu hizmetine de erişim imkanı sağlar. İki binin üzerinde hizmetin verildiği E-Devlet sisteminde 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı bulunur. E-Devlet sistemi ile en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelir. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri içerisinden en çok işlem yapılan hizmet ise SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü, sigortalı olan kişilerin sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı bulunan kişiler tarafından alınan bir belgedir. 4A, 4B ve 4C olarak, hizmet dökümü belgesi üçe ayrılır. Eski sisteme göre 4A hizmet dökümü belgesini Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar, 4B hizmet dökümü belgesini Bağ-Kur’a bağlı olanlar ve 4C hizmet dökümü belgesini de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar alabilirler. SGK hizmet dökümü belgesi vize alma sürecinde ve gerekli görüldüğü zamanlarda mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

E-Devlet sistemi üzerinden alınabilen SGK hizmet dökümü belgesinde yer alan bilgiler;

Sigortalı kişinin çalıştığı gün sayısı

Sigortalıya ait temel bilgiler

İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri

Sigortalının hangi aylarda sigortasının ödenmiş olduğu bilgisi

Sigortalı olunan dönem içinde yerine getirilen hizmetler

Sigortalının primlerinin hangi aylarda yattığı bilgisi ve

Sigortalı olarak çalışılan şirketin bilgileridir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınabilir. E-Devlet sistemine giriş için E-Devlet şifresi, E-imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı ve mobil imza seçenekleri kullanılabilir. Sistem üzerinde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir. E-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden birisi aracılığı ile şifre temin edebilirsiniz. Şifreniz size kapalı zarfın içerisinde verilir ve 2 Türk Lirası ücret ödenmesi gerekir. www.turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılır. Giriş işleminin ardından da ekranın sol tarafında yer alan menüden e-Hizmetler bağlantısı açılır. Bağlantı açıldıktan sonra menüde bulunan kamu kurumları listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girilir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgelerine ulaşılabilir. E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü belgesinin çıktısı da alınabilir.

Haberin Devamı