Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C bilgilerini gösterir. SGK hizmet dökümü belgesi ile prim sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemler de yapılabilir. SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. E-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü ne için kullanılır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, vatandaşlar tarafından kamu hizmetlerine daha kolay ulaşım olmasını sağlar. Sisteme giriş yapıldıktan sonra istenilen hizmet için işlem gerçekleştirilebilir. 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının yer aldığı E-Devlet sisteminde, kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından E-Devlet sisteminden sunulan hizmetler içinde en çok kullanılan, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı kullanılarak 4A, 4B ve 4C ile ilgili sigorta işlemleri de gerçekleştirilebilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sigortalı kişilerin prim ve sigorta bilgilerinin yer aldığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanlar tarafından alınabilen belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denir. SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılır. Eski sistem kapsamında Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı bulunan kişiler 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-Kur’a bağlı bulunan kişiler 4B hizmet dökümü belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı bulunan kişiler de 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü belgesi üzerinde yer alan bilgiler şunlardır;

Sigortalı olan kişinin çalıştığı günlerin sayısı

Sigortalı olan kişinin temel bilgileri

İlk defa girilen işin giriş ve çıkış tarihleri

Sigortalının hangi aylar için sigortasının ödendiği bilgisi

Sigortalı bulunulan dönem içerisinde yerine getirilmiş olan hizmet bilgisi

Sigortalı primlerinin hangi aylarda yattığı bilgisi

Sigortalı çalışılan şirkete ait bilgiler

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir. E-Devlet sistemi için birden fazla giriş seçeneği yer alır. Bu giriş seçenekleri; mobil imza, E-imza, internet bankacılığı, E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik kartıdır. E-Devlet üzerinde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği E-Devlet şifresi ile giriştir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine gidip E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Şifre size 2 Türk Lirası karşılığında kapalı zarfın içinde verilir. E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanılarak www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra da ekranın sol kısmında bulunan menüden e-Hizmetler bağlantısına girilir. Bu bağlantı üzerinde yer alan kurumlar içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgesine ulaşılabilir. İsteyen kullanıcılar, internet sitesi üzerinden SGK hizmet dökümü belgesinin çıktısını da alabilirler.