Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Uygulaması İle Online GSS prim Ödeme (Gelir Testi Süresi 6 Ay Uzatıldı)

E SGM giriş ile GSS borç sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. GSS prim sorgulama yaparak priminizi öğrenmek için GSS borç ve prim sorgulama haberimizin devamını okuyabilirsiniz. Alınan son bilgilere göre; Gelir Testi Süresi 6 ay uzatıldı...

Sağlık alanında yapılan düzenlemeler ile birlikte genel sağlık sigortası adı altında yeni bir düzenlemeye geçilmiştir. Bu düzenlemede temel amaç vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha ekonomik bir şekilde sigorta güvencesi ile yararlanmasıdır. Bu bakımdan herhangi bir şekilde bir işte çalışmayan, sigortası bulunmayan ve ailesi üzerinden sigorta güvence altına alınmayan kişiler genel sağlık sigortası kapsamına almaktadır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel sağlık sigortasında işlemler otomatik bir şekilde yapılmaktadır.Öyle ki vatandaşların herhangi bir şekilde güvencesi bulunmadığı anda otomatik olarak bu sisteme aktarılması mümkündür.Bu bakımdan vatandaşların sigorta işlemleri ile sorgulama yapması ve genel sağlık sigortası kapsamına alınıp alınmadığını öğrenmesi gerekmektedir. Sürpriz borçlarla karşılaşmamak için GSS ile ilgili bu şekilde sorgulama yaparak bilgi almanız gerekmektedir.

Bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlar sosyal güvenlik kurumu tarafından oluşturulan E SGM portalının kullanarak GSS borç prim sorgulama işlemlerini yapabilmektedir. Bu portal üzerinden GSS borç prim sorgulama yapmak isteyenlerin ilk olarak E SGM paneline giriş yapması gerekmektedir. Bu giriş işleminin ardından GSS borç sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. E SGM üzerinde bulunan ilgili bağlantıyı tıklamanız ile birlikte GSS durumunuz ile ilgili durum sistem tarafından otomatik yapılacaktır. GSS sistemine ne zaman dahil oldunuz, hangi tarihler arasında bu sistemde kayıtlı olarak hizmet aldınız ve bu aldığımız hizmetler sonucunda da ne kadar borcunuzun oluştuğunu öğrenmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgiler doğrultusunda online olarak yapacağınız GSS borç prim sorgulama işlemleri ile birlikte bu konuda olan borcunuzu öğrenebilir, borç ödemesi yapabilir veGSS durumunuz ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Öyle ki her ay düzenli olarak prim ödemeniz gerektiren bu sistemde aylık olarak ne kadar prim ödemeniz gerektiğinde online olarak öğrenmeniz mümkündür.

Haberin Devamı