Gazete Vatan Logo

SGK GSS borç sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme işlemleri

SGK GSS borç sorgulama işlemlerini artık tek bir portal üzerinden çok basit bir biçimde yapabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından kredi kartınızla borç ödemenizi de yine online olarak yapabileceksiniz. Devamı haberimizde.

SGK GSS borç sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri için sigorta işlemlerinde dijital dönem başladı. Özellikle sigorta mükelleflerinin en sık gerçekleştirdiği işlemlerde internet altyapısını aktif olarak kullanarak internette dijital sigorta hizmetleri sunan Sosyal Güvelik Kurumu, sigorta mükelleflerine pek çok sigorta ve emeklilik işleminde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilme fırsatı sunuyor. Sigorta mükellefleri günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan pek çok işleminde internet kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanarak, sadece dakikalar içerisinde işlemlerini tamamlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde SSK sigortalısı tarafından en sık kullanılan online hizmet uygulamalarının başında kendisine yer bulan SGK web tahsilat uygulaması SSK sigortalısının SGK borç sorgulama işlemlerini internet kolaylığında yapabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağına kurumun internet üzerinde bulunan resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden ulaşılabiliyor. Türkiye’de her geçen internet kullanımının daha yaygın hale gelmesi ve kullanım oranlarının her geçen gün yüksek oranlarda artışlar göstermesi nedeni ile kamu kurumları tarafından internet altyapısı vatandaşa sunulan hizmetlerde en aktif şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarına ait online hizmet uygulamaları ağları içerisinde özellikle geniş kapsamı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağı en geniş kapsama sahip olan online kamu hizmet ağı olarak ön plana çıkıyor. SSK sigortalısın sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde bulunan SGK web tahsilat uygulama sayfasından sadece dakikalar içerisinde sigorta mükelleflerinin kuruma herhangi bir SSK, Bağkur veya GSS prim borcunun bulunup, bulunmadığını SGK borç sorgulama işlemi ile pratik bir şekilde sorgulayabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulaması içerisinde SSK sigortalısı SSK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebildiği gibi Bağkur sigortalısı da Bağkur borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde ayrıca Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırılmaması nedeniyle uygulanan en üst GSS prim düzeyinden borçlandırmalar veya GSS prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanmayarak, aylık olarak düzenli yapılması gereken GSS prim ödemelerini geciktiren vatandaşlar da GSS borç sorgulama işlemi ile kuruma herhangi bir GSS borcunun olup, olmadığını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde SGK borç sorgulama işlemleri için kurum tarafından güvenlik amaçlı olarak yeni bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışma kapsamında vatandaşlar SGK web tahsilat uygulama sayfasında e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama sayfası olan ‘sisteme giriş’ ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda vatandaşlar kimlik doğrulamalarını yaparak yeniden SGK web tahsilat uygulama sayfasına yönlendirilerek, SGK borç sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.