Gazete Vatan Logo

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri!

SGK emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerine online hizmetler sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından sorgulayabilirsiniz.

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri!

Yıllardır çalışıp, okuyup, didinip bir meslek sahibi olduk. Kimimiz öğretmen kimimiz avukat, kimimiz ise çiftçi olup bir şekilde para kazanmaya başladık. Her meslek grubunun getirdiği bazı sorumluluklar vardır. Bizlerde kendimize göre kendi istek ve yeteneklerimize göre birer meslek gruplarına ait olduk. Çalışma hayatımızın bittiği kendimizi her şeyden uzakta rahat bir nefes almış olarak bulmak istedik. Bunun da emekli olarak gerçekleştiğinizi bildiğimiz için her birimiz emekli olacağımız günü merakla bekledik. Bu nedenle de çalışma hayatımız boyunca belli kurum ve kuruluşlara prim borcu ödedik. Ödemiş olduğumuz bu prim borçları sayesinde zamanı geldiğinde ve ödememiz gereken miktarı tamamladığımızda emekli olmaya hak kazanırız. Üstelik prim borcu ödemiş olduğumuz bu ücretler sayesinde bizler ani bir kazada ya da hastalıkta başımıza gelen kötü durumlarda hastane ve eczanede ki olan ilaç masraflarımızın belli bir oranda bu kurum ve kuruluşlar karşılamaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Meslek gruplarıma göre ayrılan kurumları sıralayacak olursak şöyle bir sıralama yapabiliriz. Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ KUR olmak üzere bu kurumlar üçe ayrılı. Kurumların hepsi tek bir çatı altında toplanmış olup bu kurumların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumu altında toplanmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlara vermiş olduğumuz primler ile emekli olma hakkına sahip oluruz. Böylece bu kurumlar bizler yaşlanıp çalışamayacak duruma geldiğimizde bize maddi açıdan destek olur. Vatandaşlar emekli maaşlarını aldıklarında kimi zaman bazı kesintilere uğrayabilirler. Yani ay sonunda aldıkları maaşlarda kimi zaman birtakım kesintiler olabilir. Bu kesintilerin nedenlerini de merak edebilirler. Maaşlarında ortaya çıkan bu kesintilerin sebebini öğrenmekte en doğal haklarıdır. Ancak bunun için bağlı oldukları kuruma gidip, işlem yapabilmek için sıra almaları gerekir. Bu da oldukça meşakkatli bir eylemdir.

Haberin Devamı

Bu tip işlemlere çok fazla vakit harcamamak için internet sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için en yakınınızda bulunan bir PTT şubesine başvurmanız gerekir. E-Devlet sistemi üzerinden hem büyük bir kolaylıkla hem de çok kısa bir zaman içerisinde işleminizi pratikçe gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli olan vatandaşlarımızın bu sistemden yararlanabilmeleri için öncelik olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekir. Şunu belirtmek gerekir ki emekli maaşı sorgulatma işleminden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız muhakkak ki sigortalı olmalardır. Eğer sigortalı değiller ise emekli maaşlarını hesaplama, sorgulama işlemlerinden yararlanmaları mümkün olmayacaktır. PTT şubesinden edinmiş oldukları şifre ve de T.C. kimlik numaraları ile vatandaşlarımız sisteme giriş yapabilmektedirler. Sisteme girdikten sonra sizden kimlik bilgilerinizi doğrulamak için bir bölüm gelir. Bu bölüme de onay vermeniz gerekir.

SSK yani yeni adı 4A emekli maaşı sorgulamak için 4A hizmetleri adı altında bulunan 4A Emekli Aylık Bilgisi seçeneğine tıklayınız. BAĞ-KUR yani 4B emekli maaşı sorgulama işlemi için 4A hizmetleri adı altında toplana 4A Emekli Aylık Bilgisi seçeneğine tıklayınız. BAĞ-KUR yani 4B emekli maaşı sorgulama işlemi için 4B hizmetleri adı altında bulunan 4B Emekli Aylık Bilgisi seçeneğine tıklayınız. Son olarak da eğer Emekli Sandığı yani yeni adı ile 4C emekli maaşı sorgulama için 4C hizmetleri adı altında bulunan 4C Emekli Aylık Bilgisi seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı