Gazete Vatan Logo

SGK emekli maaşı hesaplama ve 4C emekli maaşı sorgulama online hizmetleri!

SGK emekli maaşı hesaplama ve her kurum için emekli maaşı sorgulama işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK emekli maaşı hesaplama ve 4C emekli maaşı sorgulama online hizmetleri!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel sigorta işlemlerini ve emeklilik işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile sigorta mükelleflerinin ve emeklilerin kurum ile olan işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine yönelik olarak hizmet veren SSK emekli maaşı hesaplama hizmeti bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine imkan veren bu online hizmet uygulaması sigorta mükellefleri tarafından son derece sık ve yoğun biçimde kullanılıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı, Türkiye’de interneti aktif olarak kullanan kamu kurumları içerisinde en geniş online hizmet ağı olduğundan sigorta mükelleflerine önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm online hizmet uygulamaları sigorta mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde en güncel bilgilerine ulaşabilmesine, hesaplama ve sorgulamalarını yapabilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortalısının en sık kullandığı en popüler online hizmet uygulaması olarak SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfası öne çıkıyor. Sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması ile sadece birkaç dakika içerisinde emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

SSK sigortası mükellefleri, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına ise uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında kimlik bilgileri ve sigorta bilgileri gibi kişisel bilgiler girilerek son olarak güncellenen sigorta bilgilerine ve ne zaman, hangi tarihte emekli olabileceğinize ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda SSK sigortası mükelleflerinin dijital platformdaki bu SGK online hizmet uygulaması SSK emekli maaşı hesaplama sayfasında önce ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘ nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girerek, emekli olacakları zaman ne kadar emekli maaşı alacaklarını online olarak öğrenmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Online olarak yapılabilen emekli maaşı hesaplama yanında emekli maaşı sorgulama işleminizi de online yapabiliyorsunuz. Önceleri ESGM üzerinden yapılabilen bu işlem artık sadece E-Devletten yapılmaktadır çünkü ESGM süresiz oalrak kapatılmıştır. SSK emeklisi internete bağlantı kurabildiği her yerden turkiye.gov.tr adresine ulaşabiliyor ve burada ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu doğrulamanın ardından en güncel SSK emekli maaşı bilgilerine sanal devlet portalı içerisindeki e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylığı bilgisi’ ekranından yapılacak SSK emekli maaşı sorgulama işlemiyle ulaşabiliyor.

Haberin Devamı