Gazete Vatan Logo

SGK'dan flaş açıklama!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli bir kişi hakkındaki yazıda "emekli olan" yerine sehven "vefat eden" ifadesinin kullanıldığını belirterek, bu ifadenin kullanılmasının tamamen dikkatsizlikten kaynaklı bir hata olduğunu, kurumun iş ve işlemleri ile maaş ödemelerine etkisinin bulunmadığını bildirdi.

SGK Başkanlığından yapılan açıklamada, basında yer alan, "SGK'dan emekli maaşı istedi ölüsün dediler" başlıklı haberde ismi geçen emekli Mehmet Kenan Küçükmustafa'nın haberde yer alan iddiaları hakkında inceleme yapıldığı ifade edildi.

Son defa devlet memuru statüsünde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde çalışmakta iken 15 Eylül 2014 tarihinde emekliye ayrılan Küçükmustafa'ya 15 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, 1 Ekim 2014 tarihinde emekli aylığı bağlandığı, kamu personeli statüsünde geçen sürelerine karşılık olarak hesaplanan emekli ikramiyesinin 9 Ekim 2014 tarihinde banka şubesine gönderildiği ve ilgili tarafından söz konusu tutarın 13 Ekim 2014 tarihinde tahsil edildiği belirtildi.

Adı geçene emekli aylıklarının düzenli olarak gönderildiği anımsatılan açıklamada, diğer taraftan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden aynı kurumda sigortalı olarak geçen hizmetlerine karşılık kıdem tazminatı ödenip ödenmediği sorulduğu, ancak gönderilen yazıda "emekli olan" yerine sehven "vefat eden" ifadesinin kullanıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ifadenin kullanılması tamamen dikkatsizlikten kaynaklı bir hata olup, kurumun iş ve işlemlerine, maaş ödemelerine etkisi bulunmamaktadır. İlgili şahısın emekli aylıkları ve sağlık provizyonu açık olup, haberde adı geçenin Kurumumuz kayıtlarında 'ölü olarak gözüktüğü' ve vatandaşımızın yaşadığını belgelemeye çalıştığına ilişkin ifadeler tamamen gerçek dışıdır."