Gazete Vatan Logo

SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır? İşte SGK borcu yoktur yazısı dilekçesi başvuru ekranı

Kredi çekmek ve teşviklerden yararlanabilmek için kullanılan ‘SGK borcu yoktur yazısı’ işverenler tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki, SGK borcu yoktur yazısı nedir? SGK borcu yoktur yazısı dilekçesi nereden alınır? SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır? İşte SGK borcu yoktur yazısı almak için yapılması gerekenler…

SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır? İşte SGK borcu yoktur yazısı dilekçesi başvuru ekranı

İşverenlerin kredi çekmesi, teşviklerden yararlanabilmesi ve ihalelere girebilmesi için gereken SGK borcu yoktur belgesini internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, SGK borcu yoktur yazısı nedir? SGK borcu yoktur yazısı dilekçesi nereden alınır? SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır? İşte SGK borcu yoktur yazısı almak için başvuru ekranı

İşverenlerin veya çeşitli kurumların talep ettiği, özellikle de işverenlerin kredi çekmesi, teşviklerden yararlanabilmesi ve ihalelere girebilmesi için gereken "SGK borcu yoktur" yazısı internet üzerinden kolayca alınabiliyor.

SGK BORCU YOKTUR YAZISI NASIL ALINIR?

İlk işlem SGK birimine başvurmak. SGK başvurusunun ardından iş yeri için bir kullanıcı tanımlanması amacıyla işverenlerin Gerçek Kişi İşverenler, Tüzel Kişi İşverenler ve Adi Ortaklıklar olarak başvuru yapması gerekiyor. Bu başvurular "e-Borcu Yoktur Taahhüt Belgesi" ve "e-Borcu Yoktur Başvuru Formları" doldurularak yapılır ve doldurulan belgeler SGK'ya teslim edilir.

İNTERNETTEN SGK BORCU YOKTUR YAZISI NASIL ALINIR? İŞTE SGK BORCU YOKTUR YAZISI BAŞVURU EKRANI

Haberin Devamı

Bir sonraki işlem SGK'nın internet sitesindeki "e.sgk.gov.tr/wps/portal/anasayfa" adresinden "İşveren"e tıklamak.

Açılan sayfanın alt kısmında "e-Borcu Yoktur Uygulaması (4a) butonuna tıklayarak "Uygulamaya Giriş" seçeneğine basın.

"Kullanıcı Adı, Sistem Şifresi ve İşyeri Şifresi" bilgilerinizi girin ve "Güvenlik Anahtarı"nda yazan kodu doğrulama alanına girip, "Giriş" butonuna tıklayın. Artık SGK Borcu Yoktur belgenizi alabilirsiniz.

SGK BORCU YOKTUR YAZISI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN