Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulamaları, GSS prim borç sorgulama ve ödeme çok kolay!

SGK borç sorgulama, GSS prim borcu sorgulama ve ödeme işlemlerini online olarak yapabilme şansına sahipsiniz. Kredi kartınızla birkaç dakikanızı alacak bu işlemin ayrıntıları haberimizde.

SGK borç sorgulamaları, GSS prim borç sorgulama ve ödeme çok kolay!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde en güncel sigorta işlemlerini internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojileri ile birlikte bulunulan her yerden internete erişim sağlanabiliyor olması dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online web tahsilat uygulaması da vatandaşın en sık kullandığı online hizmet uygulamaları arasında yer alıyor. İnternet üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK sorgulama yapılarak, kuruma olan tüm borç durumunu ayrıntılı halde görüntüleyebilmek mümkün oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunuyor. Özellikle de günümüzde internete kolay bir şekilde bulunulan her yerden erişim sağlayabilme imkanı sunan modern teknolojisi sayesinde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulama ekranından 2011’de başlatılan Genel Sağlık Sigortası kapsamında herhangi bir GSS prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Türkiye’de her vatandaşın sosyal güvence kapsamı altına alınabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen ve faaliyete geçirilen Genel Sağlık Sigortası kapsamında vatandaşların gelir testi yaptırması gerekiyor.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmayarak en üst düzey GSS prim düzeyinden borçlandırılan vatandaşlar ve gelir tespiti yaptırmasına karşın GSS prim ödemesi devlet tarafından karşılanmayan ve GSS prim ödemelerini aksatan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan GSS prim borçlarını görüntüleyebilmeleri bu online hizmet uygulaması ile mümkün oluyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden son derece kolay ve hızlı bir şekilde GSS borç sorgulama yapılabilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasına onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden erişim sağlanabiliyor. Bu web tahsilat uygulaması sayfasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından daha güvenli işlem için e-Devlet yönlendirmesine başlandı. Vatandaşlar GSS borç sorgulama işlemleri için sanal devlet portalı kimlik doğrulama sayfasına yönlendiriliyor ve burada kimlik doğrulaması yapması isteniyor. Kimlik doğrulama yapan vatandaşlar kolay bir şekilde GGSS borç sorgulama yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulaması üzerinden diğer SGK borç sorgulama işlemlerini de yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Bağkur sigortalısı her ay yapması gereken Bağkur prim ödemelerinde gecikmeler yaşamaları durumunda Bağkur prim borçları oluşuyor. Bu durum sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri konusunda da olumsuz etkilerde bulunması nedeni ile Bağkur sigortalısı internette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında Bağkur borç sorgulama yapabiliyor. Böylelikle en güncel Bağkur borç durumunu internet kolaylığında sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebileceği Bağkur borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı