Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama yapmak artık tek portaldan!

Önceden iki farklı site üzerinden yapılan SGK borç sorgulama ve ödeme işlemleri için artık tek bir internet adresini kullanmanız yeterli olacaktır. Bu portalı nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK borç sorgulama yapmak artık tek portaldan!

Türkiye’de kamu kurumları tarafından internet altyapısı son yıllarda son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle vatandaşında son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu kurumlarıyla olan işlemlerini gerçekleştirebilmesine ve bilgiler alabilmesine yardımcı olan kamu kurumlarının dijital hizmetleri son yıllarda Türkiye’deki kamu işleyişi açısından son derece önemli bir rol üstleniyor. İnternet üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı ile vatandaşlara önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, internet altyapısını en aktif şekilde kamu kurumu olarak öne çıkıyor. Sigorta mükelleflerine yönelik olarak oldukça önemli ve pratik dijital hizmetler sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette her sigorta işlemine yönelik olarak farklı dijital hizmetleri bulunuyor. Özellikle vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde SGK borç sorgulama gibi işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak hizmet uygulamaları buluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern toplumlarda vatandaşların sosyal güvence altında olabilmeleri, emekli olma hakkına sahip olabilmeleri ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için bir sigorta koluna bağlı olmaları gerekiyor. Türkiye’de vatandaşın sosyal hizmetlerden yararlanabilmeleri için gerekli olan sigorta sistemleri 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplandı. Vatandaşın SSK ve Bağkur sigorta kollarına bağlı olarak çalışmaları durumunda her ay kuruma düzenli olarak ödenmesi gereken sigorta primleri oluşuyor. Ayrıca 2011 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tüm Türkiye’de sosyal güvence altında olmayan vatandaşın kalmaması amacı ile geliştirilen ve uygulamaya konulan Genel Sağlık Sigortası kapsamında da vatandaşın kuruma prim borçları oluştu. Tüm bu sigorta sistemlerine ilişkin olarak güncel borç durumunu internet üzerinde yer alna SGK web tahsilat uygulama sayfasından gerçekleştirilecek SGK borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan dijital SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden SGK borç sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern teknolojileri ile birlikte bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olan vatandaşın, dijital platform üzerinden internet kolaylığında Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenmesini sağlayacak SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri mümkün oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulaması sayfası üzerinden SGK borç sorgulamalarının yanı sıra Bağkur borç sorgulama işlemleri de dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan Bağkur sigorta koluna bağlı olarak kendi nam ve adına çalışan vatandaşların her ay düzenli olarak yapmaları gereken Bağkur prim ödemelerinde yaşadıkları aksamalar ve gecikmeler durumunda kuruma oluşan Bağkur prim borcunun ayrıntılı bilgilerini internet üzerinden Bağkur borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden kolay bir şekilde GSS borç sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmayarak, en üst düzey GSS priminden borçlandırılan veya GSS prim ödemeleri hazine tarafından karşılanmayan ve ödemelerini aksatan vatandaşlar da internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfasından kolay bir şekilde GSS borç sorgulama işlemleri ile GSS prim borcunun olup, olmadığını sorgulayabiliyor.