Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama yaparak BAĞ-KUR ve GSS prim borcunuz ne kadar öğrenin!

SGK borç sorgulama işleminizi yaptıktan sonra BAĞ-KUR ve GSS prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda prim ödemenizi de buradan gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

SGK borç sorgulama yaparak BAĞ-KUR ve GSS prim borcunuz ne kadar öğrenin!

Modern internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumları arasında yer alan ve vatandaşa sunduğu online hizmetleri ile birlikte işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları sayesinde sigorta mükellefleri sadece dakikalar içerisinde güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Özellikle son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanabilen sigorta mükellefleri artık kuruma olan herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını online SG borç sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde kuruma herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanı sunacak SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta sistemlerinin yanı sıra 2011 yılında hayata geçirilen ve tüm Türkiye’deki vatandaşları sosyal güvence kapsamı altına alan Genel Sağlık Sigortası kapsamında her ay düzenli olarak yapılması gereken prim ödemelerinde yapılan aksamalar ve gecikmeler durumunda faiz uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu durum vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borçlarının oluşmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Vatandaş internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK, Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında herhangi bir prim borçlarının bulunup, bulunmadığını SGK borç sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulaması ekranından şifresiz olarak Bağkur borç sorgulama işlemleri yapabiliyordu. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kısa bir süre önce güvenlik amaçlı olarak yapılan değişiklik ile birlikte artık vatandaş SGK web tahsilat uygulama sayfasında öncelikle e-Devlet kimlik doğrulama sayfasına yönlendiriliyor. Vatandaşın bu e-Devlet sisteme giriş sayfası yönlendirmesinde sayfa içerisinde yer alan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklindeki 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet kimlik doğrulama işlemlerini yapan vatandaşlar, GSS borç sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde SGK borç sorgulama işlemlerini yapacakları SSK, Bağkur ve GSS borç sorgulamaları işlemleri kapsamında seçimler yaparak ve bilgiler girerek, işlemlerini tamamlayabiliyor ve güncel borç bilgisini alabiliyor. Bu kapsamda vatandaşların Bağkur borç sorgulama işlemleri kapsamında sorgu türü kısmını 4b ödemeler seçimi ve sorgu tipi sorgulama tipini seçerek ve Bağkur sicil numarası bilgilerini girerek, işlemlerini tamamlayabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın Genel Sağlık Sigortası kapsamında herhangi bir GSS prim borcu olup, olmadığını öğrenebilmeleri için ise GSS borç sorgulama işlemlerini sorgu türü kısmında diğer ödemeler seçimini, sorgu tipi kısmında GSS Prim seçimini yapmaları ve T.C. kimlik numarası bilgilerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle en güncel GSS borç durumunu internet üzerinden dakikalar içerisinde gerçekleştireceği GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor.