Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama ve Online SGK borç ödeme nasıl yapılır?

SGK borç sorgulama işlemi online olarak E-Devlet üzerinden yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemlerin yanında online ödemenizi de kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz. Haberimizin devamından konunun detaylarına erişim sağlayabilirsiniz.

SGK borç sorgulama ve Online SGK borç ödeme nasıl yapılır?

Ülkemizde son yıllarda popüler olan sorgulama işlemlerinin internet aracılığı ile gerçekleştirmek artık oldukça kolay ve zahmetsiz bir işlemdir. Son dönemlerde artan teknolojik gelişmelerin kullanımı da kurumlar tarafından farkında olunan bir durumdur. Dolayısıyla da kurum ve kuruluşlarda bu yönde gelişmelerini arttırır. Yani her kurum dijital platform düzeyinde hizmet vermeye çalışır. Vatandaşların internet sistemini böylesine aktif biçimde kullanması da kurumların dikkatini çekmiş durumdadır. Siz vatandaşlara sunulan hizmetten kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bu kapsamda gerçekleştirilen yeniliklerden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bizler ilgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda ve başarılarımız ile birer meslek sahibi oluruz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Her mesleğin de getirme zorunluluğu olan bazı sorumluluklar vardır. Bizler bu sorumlulukları yerine getirdiğimiz takdirde birçok fırsatlardan yararlanabiliriz. En basitinden sizler sağlık alanında hizmet alabilirsiniz. Hastanelerde muayene olabilir, ilaç alımında indirimler yapabilirsiniz. Çünkü yapmış olduğumuz mesleğe göre bizler sağlık sigortası kurumlarına bağlı oluruz. Bağlı olmuş olduğumuz kurumlara da düzenli olarak bizler prim ücretleri öderiz. Ödemiş olduğumuz bu prim ücretleri sayesinde bizler emekli olabilme şansına sahip oluruz. Aynı zamanda da sağlık alanında ki hizmetlerden yararlanabiliriz. Her ay düzenli olarak prim ücretinizi sizlere verilen tarihte ilgili yere yatırmanız gerekir. Aksi takdirde bu prim ücreti sizlerin adına borç olarak yazılır. Ve sizler bu borcu ödemediğiniz takdirde avantajlardan yararlanamazsınız.

Ülkemizde son dönemlerde ortaya çıkan erken emeklilik konusu ile de bazı kolaylıklardan yararlanmak da bizlerin elindedir. Erken emeklilik sisteminden yararlanabilmek için en önemli şey prim ücretlerini eksiksiz ve tam olarak yatırmaktır. Zamanında yatırmadığını ve hanenizde borç olarak gözüken bu prim ücretini sizler ödememeniz koşulunda emekli olamaya da hak kazanamazsınız. Bu nedenle SSK, Bağ Kur ve GSS borçlarınızı ödemeniz önemlidir. Bu kurumlara giderek sizler ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilir hatta ve hatta son ödeme tarihinizi de öğrenebilirsiniz. Ancak bu kurum kalabalık olduğu için internet sistemini tercih etmek daha kolayınıza gelir. Sizler internet sistemine giriş yaparak kolayca bu borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların internet üzerinden borç sorgulama yapabilmeleri için öncelikle en yakınlarında bulunan merkez bir postane şubesinden e-Devlet şifresi temin etmemiz gerekir. Sonrasında bu e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Karşınıza ise resmi sayfa gelecektir. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığının alt başlıklarından SGK, GSS ve BAĞ KUR borç sorgulama başlığına tıklayınız. Ardından kişisel kimlik bilgilerinizi ve bağlı olduğunuz kurumun adını seçerek sorgulama işleminizi başlatabilirsiniz. Dakikalar içerisinde karşınıza ne kadar borcunuz olacağını öğrenebilirsiniz. Karşınıza yeni ve de en güncel GSS, SGK, BAĞ KUR borç sorgulama sonuçlarına ulaşmış olacaksınız. Böylece oldukça kısa bir zaman dilimi içinde borç sorulama işlemini yapıp, en doğru bilgilere dakikalar içinde ulaşabilirsiniz. En ayrıntılı bilgi sahibi olarak borcunuzu en kısa zamanda yatırabilirsiniz.

Haberin Devamı