Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama ve kredi kartı ile BAĞ-KUR borç ödeme nasıl yapılır?

SGK borç sorgulama işlemini yaparak herhangi bir prim borcunuz var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Aynı portaldan kredi kartınızla var olan borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

SGK borç sorgulama ve kredi kartı ile BAĞ-KUR borç ödeme nasıl yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerin sayısı her geçen gün daha da artmıştır. Örneğin SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama, hastane muayene sırası alma, üniversiteye kayıt olma gibi daha saymadığımız lakin daha çok fazla uygulama sistemde yüklüdür. Peki, ya bu sistemden yararlanmak için nasıl bir sistemi kullanacağım? Yani bu sistemden yararlanmak için ne yapmam gerekli? Bu sorularla karşı karşıya iseniz bu yazımız tam da sizlere göre. Çünkü bizler sizler için düşündük taşındık bu soruyu masaya yatırdık. Ve online hizmet veren sistemlerden yararlanabilmeniz için nasıl bir yol izleyeceğinizi yazımızda anlattık. Öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. Öncelikle e-Devlet sisteminden yararlanmak için bir e-Devlet şifresi almanı gereklidir. Ama nerden ve nasıl?

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

En yakınınızda bulunan merkez bir PTT şubesine gitmeniz bu şifreyi alabilmek için ilk aşamalardan biri olacaktır. Ancak giderken de yanınızda üzerinde T.C. kimlik numaranızın net bir şekilde yazılı olduğu nüfus cüzdanınız ile gitmeyi unutmayın. Görevli memur e-Devlet şifresini sizlere verebilmek için bu nüfus cüzdanına ihtiyaç vardır. PTT kurumuna gidip orada bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Sonrasında görevli memur sizden nüfus cüzdanınızı ve de 2 TL olan işlem ücretini isteyecektir. Bu ücreti ve nüfus cüzdanınızı görevli memur kişiye takdim ettikten sonra size kapalı bir zarf verecektir. Bunun için zarfın üzerinde ki yönergeleri doğru bir şekilde takip ederseniz e-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. Sistemin resmi sitesine internet aracılığı ile erişiminizi sağlayınız. Bu aşamadan sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve de edinmiş olduğunuz şifreyi isteyecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten artık e-Devlet resmi sitesi ile karşı karşıya kalacaksınız. Online biçimde hizmet veren kurumların uygulamasına böylelikle ulaşmış olacaksınız.

Haberin Devamı

Son dönemlerde hizmet veren bir uygulama olan SGK, GSS, BAĞ KUR borç sorgulama işlemi için artık Sosyal Güvenlik Kurumuna gidip orada işlem yapabilmek için sıra almanıza gerek kalmayacak. Bu nedenle e-Devlet hizmet kapısı üzerinden bu borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Her ay belli zamanlarda bizlerin hangi kuruma bağlı isek o kuruma yatırmamız gereken prim ücretini yatırmamız gerekir. Çünkü ani bir hastalıkta ya da başımıza gelen bir kazada bizlerin hastane masraflarının büyük yüzdelik kısmını bu kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle maddi açıdan destek sağlamaları hem de doldurmamız gereken yaşı doldurduğumuzda emekli hakkına sahip olabilmek için bizlerin bu kurumlara primleri eksiksiz biçimde yatırmaları gerekir. Ancak insanlık hali unutulabilir, ya da zaman bulunamayabilir. Yatırmadığımız günlerde bizim üzerimize bu ücret borç olarak gözükür. Bu yazılan borcun tutarını öğrenmek ve en son ödeme süremizi öğrenmek için bu online sorgulama sisteminden yararlanabiliriz. E-devlet sistemine giriş yaparak SGK, GSS, BAĞ KUR borç sorgulama alt başlığına tıklayıp ekrana gelen sayfadaki bilgileri kendi kimlik bilgilerimiz ile doldurduktan sonra çok kısa bir zaman dilimi içinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı