Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama ve GSS prim ödemenizi nasıl yapacaksınız?

SGK borç sorgulamanızı, GSS borç sorgulamanızı ve prim ödemelerinizi online işlemler üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK borç sorgulama ve GSS prim ödemenizi nasıl yapacaksınız?

Çalışan vatandaşlar olarak bizler çalıştığımız işimiz sayesinde birer meslek gruplarında çalışırız. İlgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda sahip olduğumuz bu meslekler bizlerin sigortalı olarak çalışmasını sağlar. Bu sigortalar bizlere sağlık güvencesi sağlar. Sadece bununla kalmaz aynı zamanda daha bizlere pek çok fırsat sunar. Bu fırsatlardan bahsedecek olursak ilk olarak sağlık konusundan söz edebiliriz. Biz vatandaşlar olarak karşılaştığımız herhangi bir rahatsızlıkta, hastanede ve eczanede ortaya çıkan masrafların belli bir oranda bağlı olduğumuz kurumlar tarafından karşılanır. Bu kurumlar üç tane olmak üzere BAĞ KUR, SSK ve Emekli Sandığıdır. Bizler her ay düzenli olarak bu kurumlara primlerimizi öderiz. Bu ödemiş olduğumuz prim ücretleri sayesinde bizler sağlık alanında yukarıda bahsedilen imkândan yararlanırız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üstelik doldurmamız gereken yaşı doldurup prim ücretimizi eksiksiz ve tam bir şekilde ödediğimiz takdirde bizler çalışamayıp yaşlandığımızda emeklilik hakkına da sahip olmuş oluruz. Böylece emekli olma olasılığımızda olur. Biz vatandaşlar bu kurumlara ödediğimiz prim ücretleri sayesinde bu haklara sahip oluruz. Her ay düzenli bir şekilde bizlere verilen tarihte bu prim ücretlerini ilgili kurumlara yatırmak mühimdir. Çünkü aksi takdirde kurumlara yatırılmayan prim ücreti bizlerin adlarına borç olarak yazılır. Üstelik bu borç ilk başlarda ödemeniz gereken tutar iken ödemeyi geciktirdiğiniz her gün, her saat içerisinde bu borç faizlenir ve artar. Son dönemlerde BAĞ KUR, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarını tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenli Kurumu adı verilen sisteme ulaşmak oldukça kolaydır. Sizlerin ödemediği bu süre içinde bu borç SGK adına yazılır. Dolayısıyla sizlerin adı üzerine SGK kurumunda borç gözükür.

Yapacak olduğumuz en güzel işlem asıl olarak prim ücretlerimizi en kısa zaman dilimi içinde tarihinde ödemektir. Ancak hayatın koşuşturması içerisinde bazen unutabilir, prim ödemeye zaman ayırmayabiliriz. Ya da maddi açıdan prime nakit bulamayabiliriz. Bu gibi aksamalar bu sebeple gerçekleşebilir. En kısa zamanda da bu ücreti ödemek istediğimizde toplam tutarı öğrenebilmek, borcumuzun ne kadar olduğunu sorgulamak isteyebiliriz. Bu ve buna benzer durumlarla karşılaşmamak amacı ile bizler gelişen internet teknolojinin uygulamalarından büyük bir kolaylıkla kullanabiliriz. Çok farklı türde ki işlemlerin yapılabildiği e-Devlet hizmet portalı üzerinden SGK borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternete erişim sağladığınız her türlü alanda hiç yorulmadan zamandan tasarruf ederek kolay bir şekilde bu işlemden yararlanabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapıp SGK borç sorgulama alt başlığını hizmetler bölümünden tıklayınız. Sonrasında adınız, soy adınız, doğum yeriniz ve buna ve benzer kimlik bilgilerinizi sisteme girdikten sonra birde hangi sosyal sağlık sigortaya bağlı iseniz onu seçerek Sosyal Güvenlik Kurumuna ne kadar borcunuz olduğunu, en son ödeme tarihinizi, ne kadar faiz oranının ücrete eklendiğini ve daha pek çok en ince ayrıntıları dahi bu sistemden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı