Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama nasıl yapılır? BAĞ-KUR prim borcu kredi kartı ile ödenir mi?

SGK borç sorgulama işlemlerini online olarak SGK’nın hizmetleri üzerinden yapabilirsiniz. Ardından kredi kartı ile ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Devamı haberimizde.

SGK borç sorgulama nasıl yapılır? BAĞ-KUR prim borcu kredi kartı ile ödenir mi?

Son yıllarda diijtal teknolojilerin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde pek çok farklı kamu işlemini de dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de internet üzerinde kamu kurumları tarafından hizmete açılan online hizmet uygulamalarını kullanarak kamu kurumları ile olan işlemleri saatler ve günler yerine sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Günümüz modern Türkiye’sinde internet altyapısını en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama gibi işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Türkiye’deki sigorta mükelleflerini sigortalarına ilişkin olarak güncel bilgiler alabilmesi ve yasal geçerliliği bulunan sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde yapabilmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde öne çıkan SGK web tahsilat uygulama sayfası vatandaşın kuruma borcu olup, olmadığını öğrenebilmesinin en kolay ve en hızlı yoludur. Günümüzde internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamaları ağına resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan bu online SGK borç sorgulama işlemlerinin yapılabildiği SGK web tahsilat uygulama sayfasına da SGK’ nın resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden ulaşılabiliyor.

SSK sigortalısı internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulamasını hizmete sunduğu ilk dönemlerde vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini doğrudan yapabiliyordu. Ancak kısa bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulamasında daha güvenli işlem için gerçekleştirdiği değişiklikle birlikte vatandaş uygulama sayfasında ilk olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama ekranına yönlendiriliyor. Burada kimlik doğrulama yapması istenen vatandaşlar, kimlik doğrulamalarını ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘ mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için sorgu türü, sorgu tipi, T.C. kimlik numarası/sigorta sicil numarası bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda Bağkur’ lu Bağkur borç sorgulama işlemlerini ‘4B sigortalı ödemeleri’, sorgu tipi kısmında sorgulama tipini seçerek ve Bağkur sicil numarasını girerek, işlemini tamamlayabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi ise sorgu türü kısmında diğer ödemeler, sorgu tipi kısmında GSS Prim ve T.C. kimlik numarası girişi ile öğrenilebiliyor. Bu şekilde vatandaşın sadece dakikalar içerisinde SSK, Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında devlete herhangi bir prim borcunun olup, olmadığını öğrenebilmesinin yanı sıra online olarak prim borcu ödeme işlemlerini de birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı