Gazete Vatan Logo

SGK BAĞ-KUR borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme hizmetleri burada!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu online hizmetlerden biri de GSS, BAĞ-KUR ve SGK borç sorgulama işlemidir. Bunun yanında bir de kredi kartı ile ödemenizi de gerçekleştirebilirsiniz. Nereden ve nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK BAĞ-KUR borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme hizmetleri burada!

Yaşadığımız hayat boyunca bizler kendimizi ve ailemizi daha iyi yaşam koşullarında yaşatabilmek için çalışmaktayız. Farklı farklı mesleklerde farklı alanlarda göstermiş olduğumu bu gayret sayesinde bizler hayatımızı sürdürmekteyiz. Hızla geçen zaman ile bizler bir yandan da geleceğimizi hazırlamaktayız. Geleceğini her insan az da olsa düşünür. Ki zaten biz vatandaşlar olarak yarınımızı düşünmek zorundayızdır. Yarınımızı düşünerek bizler bugünümüzü değerlendiririz. Çok farklı alanlarda eğitim almış olabiliriz. Ya da kendimize göre bir meslek seçmiş olabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuz için bizler yapmış olduğumu mesleğimiz göstermiş olduğumuz onca yılın gayreti üzerine geleceğimizi koruyarak belli kuruluşlara bağlanırız. Bu kurum ve kuruluşlar ülkemizde çeşitlilik gösterse de esas olarak aslında çok fazla değildir. Biz vatandaşların gelecekte ve şimdiki sosyal sağlık alanında ki hizmetlerden yararlanabilmesi için düzenlenen bu belli başlı kuruluşlar son dönemlerde hepsi Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmıştır. Bizler bu kuruluşlara bazı prim ücreti ödeyerek sağlık alanında ve sosyal alanda fırsatlardan yararlanabilme imkânına sahip oluruz.

Haberin Devamı

En basitinden bir muayene olmamızı sağlayan bu kurumlar aynı zaman da daha bizlere pek çok sayısız fayda sağlar. Düzenli bir şekilde ödenmesi gereken prim ücretlerini de bizler ödediğimiz takdirde bu fırsatlardan her daim yararlanabiliriz. Ülkemiz de her vatandaş bu kurumların sağladığı avantajlardan kolaylıkla yararlanabilir. Yapmış olduğu meslekler doğrultusunda bir kuruma bağlı olabilirler. Ancak ülkemizde ne yazık ki çalışamayan vatandaş sayısı da oldukça fazladır. Yani bazı belli sebepler yüzünden işsiz kalan iş bulamayan ya da çalışacak durumu olmayan vatandaş sayısı da oldukça fazladır. Bu durumda vatandaşlar bu hizmetlerden yararlanamayacak mı? Elbette ki böyle bir durum söz konusu bile değildir. Çünkü tabi ki de yaşayan her canlının bazı hakları vardır. Bu nedenle vatandaşları düşünen devletimiz daha az prim ücretiyle bir GSS Kurumu açarak çalışamaya gücü olmayan vatandaşların bazı avantajlardan yararlanabilmesi açtığı bu kuruma bağlı olabilmelerini sağlamıştır.

Haberin Devamı

SGK, GSS ve BAĞ KUR Kurumlarından her hangi birine bağlı olan vatandaşlar her ay düzenli olarak bu prim ücretlerini ödemeleri gerekir. Çünkü ödemedikleri takdirde emekli olabilme ya da herhangi bir sağlık kurumundan faydalanabilme avantajına sahip olamazlar. Bu sebeple vatandaşların prim ücretlerini ödemesi büyük önem taşır. Ancak bazı aylarda fatura ödemeleri, kiraydı, masraftı derken birkaç ay bu prim ücreti gecikebilir. İnsanlık hali unutulabilir. Böyle durumlarda bu prim ücretleri bizim üzerimize borç olarak yazılır. Yani bizler hangi kuruma bağlı isek GSS, SGK ve ya BAĞ KUR bu kuruluşlara borçlanırız. Bu borcun ne kadar olduğunu öğrenmek için ise yalnızca internet sistemini kullanmanız yeterli olacaktır. E-Devlet uygulaması ile dakikalar içerisinde sizler borç sorgulama işleminizi yapabilir en son ödeme tarihinizi, toplam borcunuzu en detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı