Gazete Vatan Logo

Sezon zamsız açıldı!

Kar yağarken cironun yüzde 35’i yazlıktan geldi

Geçen yıl krizin de etkisiyle bir türlü yeni sezonu açamayan perakendecilere, 2010’da bahar erken geldi. Yabancı markalar yıllardır Ocak ayında sezon açarken, ‘Havalar ısınmadan tüketici yeni sezon malı almaz’ diyerek sezon açılışını Mart ayı ortalarına erteleyen yerli perakendeciler de havaların iyi gitmesi sayesinde birer birer sezonu açmaya başladı. Zara, Mango, Stefanel gibi yabancı markaların yanı sıra Beymen, İpekyol, Koton, Herry gibi yerli markalar da yeni sezona ’Merhaba’ diyor. Tüketiciyi kaçırmak istemeyen markalar bu yıl yeni sezonu da ’zamsız’ açtı. İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın, bu yıl ilk kez sezonu yabancı ortaklarının da tavsiyesiyle 1.5 ay önce açtıklarını belirterek, “Bu dönemde ciromuzun yüzde 35’ini yeni sezon ürünlerinden yaptık. Bu inanılmaz bir oran” diye konuştu.

Yerde kar varken bile müşterilerin yeni sezon ürünleri satın aldığına dikkat çeken Ayaydın, “Gayet iyi sonuçlar elde ettik. Geçen yıl sadece kriz ve indirim konuşuluyordu. Tüketici alışveriş yapmak istemiyordu. Ama bu yıl tüketici şimdiden yeni sezon alışverişi yapıyor” dedi.

Gratis’ten kadınlara özel % 50 indirim

* Gratis, Kadınlar Günü’nde yüzde 50 indirim yapıyor. Bugün, Gratis’ten makyaj malzemesi alışverişi yapanlar Max Factor, Maybelline, Nivea, Diadermine ve Loreal gibi markalarda indirim görecek.

Hisar’dan solaklara özel cezve

HİSAR, sol elini kullananlar için ’özel cezve’ üretti. Sağ elini kullananlar için üretilen cezvelerde sola bakan ağız, Hisar’ın solaklar için özel ürettiği ’Rio cezve’lerde sağa bakıyor.

Kipa’da kadınlara indirim var

* KİPA’da bugüne özel buketlerde, orkidelerde, saç boyalarında yüzde 30 indirimin yanında, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yapılıyor.

Haberin Devamı