Gazete Vatan Logo

Sezgi Sena Akay, 'Muhteşem Yüzyıl Kösem'de

Oyuncu Sezgi Sena Akay, 'Sanavber Hatun' karakteri ile 'Muhteşem Yüzyıl Kösem' dizisinin kadrosuna dahil oldu. Peki Sezgi Sena Akay kimdir?

Sezgi Sena Akay, 'Muhteşem Yüzyıl Kösem'de

IV. Murat’ın hasekilerinden biri olan 'Sanavber Hatun', yarın akşam (28 Şubat) ekrana gelecek 13'üncü bölümde izleyicilerle buluşacak.

2012 yılında Best Model Of Turkey, ardından Best Model Of The Word'de birinci seçilen Sezgi Sena Akay, daha önce Show TV ekranlarında yayınlanan 'Acı aşk' dizisinde başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkmıştı.

Akay'ın hayat vereceği 'Sanavber Hatun' karakteri, fox tv'de yarın saat 20.00’de yayınlanacak 'Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni bölümünde IV. Murad’ın hayatına girecek ve hikayeye yeni bir yön verecek.

SEZGİ SENA AKAY KİMDİR?
Lise öğretimini Erenköy Kız Lisesi'nde gören güzel oyuncu daha sonra Galatasaray'da voleybol oynamaya başladı ve zamanla Fenerbahçe’de altyapıya girdi. 18 yaşına kadar voleybol ile ilgilenen oyuncu Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okumaktadır. 2012 yılında 17 yaşındayken Best Model of Turkey seçildikten sonra aynı yıl Best Model of the World seçildikten sonra Türkiye içinde ün kazandı.
2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Zeytin Tepesi dizisinin kadrosuna dahil oldu ve Nevin karakterini canlandırdı. Ancak reytinglerin düşmesi nedeniyle dizi final oldu.
2015 yılında Acı Aşk adlı Show TV dizisinin kadrosuna bu sefer başrol olarak girdi. Acı Aşk da düşük reytingler sonucu yayın hayatına veda etti.

Haberin Devamı