Gazete Vatan Logo
Magazin Sezen Aksu: En kafa arkadaşımdı!

Sezen Aksu: En kafa arkadaşımdı!

Sezen Aksu, yakın dostu Aysel Gürel’i ölümünün 7’nci yıldönümünde Kafa Dergisi’nin Şubat sayısında yazdığı yazıda bu sözlerle andı: O benim üstadım, en kafa arkadaşımdı…

‘Minik Serçe’ Sezen Aksu, ‘ustam’ dediği ünlü söz yazarı Aysel Gürel için kalemi eline aldı ve aylık edebiyat dergisi KAFA’ya bir yazı yazdı. Ünlü söz yazarının ölümünün 7’nci, doğumunun ise 86’ncı doğum günü anısına, Gürel’le olan dostluğunu ve kendisi için ne ifade ettiğini anlatan Sezen Aksu, “Anam olurdu dizine yatar anlatırdım; en kafa arkadaşımdı” ifadelerini kullandı.

Aysel Gürel’le olan dostluğu yıllar öncesine dayanan Sezen Aksu, ünlü söz yazarının pek çok eserini besteledi ve unutulmaz şarkılara imza attı. Gürel’in Firuze, Sen Ağlama, Git, Deliveren, Gülümse gibi birbirinden unutulmaz şarkı sözlerini besteleyen Sezen Aksu, ‘ustam’ dediği sanatçıyı KAFA Dergisi’nin Şubat sayısında işte bu kelimelerle anlattı: “Aysel gibi insanlar ezber bozmak için gelir, gidişleri de öyledir. O kadar verici ve bereketlidirler ki, ‘yokluk’ kavramı yok olur… Bazı anlarda çok sert gelse de, onu bir daha göremeyecek olma duygusu, neyse ki sıcaklığı hemen geri gelir tüm canlılığı ile… Taşıdığı o muazzam hayatiyetiyle, hiçbir yere sığmayan bir ruh, elbette gittiği alemden de selam etmeyi bırakmaz. Gün içinde ya bir anıda, ya da evimdeki fotoğrafında karşıma çıkıp, konuşur illaki Aysel’im benimle… Ezelden böyleydik, sözlerle atılmış bir sıkı düğümdü aramızdaki. Anam olurdu dizine yatar anlatırdım; en kafa arkadaşımdı, karşılıklı güler konuşurduk. Kızım da olurdu bazen söz dinleyen… Hayatımdaki çoğu rolümün –ana, arkadaş, evlat, eli kalem tutan Sezen’in- ustası o… Üstadım işte; üstüne başka söz var mı?...

Haberin Devamı

O benim kendime ‘söz’ümdür… Tuttuğum bırakmamacasına; uçmasın diye kalbime yazdığım…” Aynı zamanda Aysel Gürel’in kızı, ünlü oyuncu Müjde Ar da “Aysel Gürel’in Kızı Olmak” başlığı altında annesiyle arasındaki anne – kız ilişkisini çok özel satırlarla Kafa Dergisi’nin Şubat sayısında anlattı.

Yayın hayatına 6 ay önce başlayan Kafa Dergisi’nin Şubat sayısında Aysel Gürel için hazırlanan bu özel sayfanın yanı sıra, Rıdvan Akar, Sunay Akın, Ataol Behramoğlu, İlber Ortaylı, Ertuğrul Özkök, Rıfat Ababay, Can Yılmaz, Levent Erden, Rasim Öztekin, Umay Umay, Gülse Birsel, Zafer Algöz, Metin Uca, Hayko Bağdat gibi isimlerin de yazıları yer alıyor.

Haberin Devamı