Gazete Vatan Logo

Şeytanın aklına gelmez!

Cizre ve Silopi’deki operasyonlarda, PKK’lıların boşalttıkları evlerde buzdolabına, yatak altına, sobanın içine, kapıların arkasına tuzakladıkları patlayıcılar imha edildi.

Şeytanın aklına gelmez!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği evleri üs gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin kaçarken patlayıcı tuzakladığı ortaya çıktı. Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen operasyonlarda buzdolabına, yatak altına, soba içerisine, kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen bomba düzenekleri imha edilmeye başlandı. Cizre’de Nuh Mahallesi’ndeki bir evde de önceki gün bomba yapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirilmişti.

211 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Cizre’de 6, Silopi’de 5, Sur’da 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar Cizre’de 154, Silopi’de 16, Sur’da 41 olmak üzere 211 terörist öldürüldü. Silopi’de 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 barikat kaldırıldı. Sur’da ise 4 barikat kaldırılırken, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Haberin Devamı


Sığınakta Kürtçe İncil

Bitlis’in Mutki ilçesi kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü sığınağında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bol miktarda malzemenin yanı sıra Kürtçe İncil de ele geçirildi.