Gazete Vatan Logo

Seyşeller’i Bodrum’a taşımaya hazırlanıyor

Mesut Toprak’ın sahibi olduğu Astay Grup, 1 milyar doların üzerinde bir yatırımla Bodrum’un açık ara en lüksü olma iddiasıyla resort turizm tesisi yatırımına start veriyor

Seyşeller’i Bodrum’a taşımaya hazırlanıyor

Mesut Toprak’ın patronu olduğu Astay ve Tay Group, önümüzdeki yıl 1 milyar doların üzerinde yeni yatırımla Bodrum’un en lüks turizm tesisini inşa etmeye hazırlanıyor. Tesis, Astay’ın diğer turizm yatırımlarında olduğu gibi yine Four Seasons tarafından işletilecek. Mesut Toprak, 5 yıl içinde hedeflenen toplam yatırım tutarının 4 milyar dolar olduğunu söyledi. Ana iş kollarının tekstil, turizm ve gayrimenkul olduğu bilgisini paylaşan Toprak, “Cezayir’de dev bir tekstil yatırımı için düğmeye bastık. Four Seasons ile de Türkiye’de ölçek olarak oldukça büyük turizm yatırımı planımız var” dedi.

Bu yıl, Sabahattin Ali’den Aziz Nesin’e, Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl Kısakürek’e kadar pek çok ismin hapis yattığı Sultanahmet Cezaevi’nin otele dönüştürülüşünün 20’nci yılı. Bu anlamda Sultanahmet’teki bu yatırımın kendileri için ayrı bir manevi değeri bulunduğunu belirten Mesut Toprak, Four Seasons grubuyla birlikte burada sadece bir yatırımı işletmiyoruz. Aynı zamanda tarihe de sahip çıkıyoruz. Bizim buraya gelmemizle bu tarihi yarımadanın turizm açısından kaderi değişti” dedi.

Haberin Devamı

Dünyada 8 örnek var

Mesut Toprak’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendiği Tay Group’un yatırımları arasında Four Seasons Sultanahmet ve Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus var. Bunun küresel otel zinciri için ayrı bir anlamı olduğunu belirten

Mesut Toprak, dünyada aynı şehirde iki tane Four Seasons otelinin olduğu 8 şehirden birinin İstanbul olduğu bilgisine de paylaştı. Turizm alanındaki yeni yatırım için Bodrum’da karar kıldıklarını aktaran Toprak, “Burada da Four Seasons’la birlikteyiz. Aramızda ciddi bir sinerji ve işbirliği birikimi oluştu. İddialı söylüyorum; dünyanın en iyi resortunu Bodrum’a yapacağız” diye konuştu.

Toprak’ın aktardığı bilgilere göre

1 milyar dolar yatırımla hayata geçmesi planlanan söz konusu proje, Bodrum’un Yalıçiftlik bölgesinde yer alacak. İnşaatına bu yıl başlanan otel, 2019 itibariyle ilk müşterilerini ağırlamaya başlayacak. Four Seasons Resort Bodrum, otel ve villalardan oluşacak ve yaklaşık 1 milyon metrekare arazi üzerine inşa ediliyor. Projeyle ilgili küçük bir ipucu veren Mesut Toprak, “Bodrum projemizin ilham kaynağı, dünyanın en iyi resort otelleri listesindeki Four Seasons Seyşeller. Hedefimiz proje sürerken, Bodrum algısını da yükseltecek çalışmalar yapmak. Bodrum’u güney Fransa bölgesine dönüştürmek için katkı sunmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında da tesisin bahçesine ve etrafına 1.000 adet zeytin ağacı dikiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tekstilde Cezayir devletiyle ortak

Grubun tekstil yatırımlarıyla ilgili de bilgileri paylaşan Mesut Toprak şunları söyledi: “2015’te Çorlu’da Levis’ın yıkama merkezini almıştık. Mısır’daki ortaklığımız T&C Garment bünyesinde 2 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Yine Tay Group bünyesinde ve Türk-Cezayir ortaklığıyla Cezayir’de 2.5 milyon metrekarelik alanda entegre tekstil ve konfeksiyon tesisinin inşaatına başladık. Tayal SPA adlı bu projeyi 10 yılda bitirmeyi hedefledik. Toplam yatırım yaklaşık 2 milyar dolar. Sadece ilk fazı için yapılacak yatırım 800 milyon dolar seviyesinde. 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren iplik üretimine başlarız. Bu tesis, yüzde 50 Cezayir devleti ortaklığıyla Avrupa’nın da en büyüğü olacak. Proje bittiğinde 25 bin kişiye istihdam hedefi var.”

Haberin Devamı