Gazete Vatan Logo

Seyahat gurularından dört günlük tatil önerileri

Seyahat gurularından dört günlük tatil önerileri

FOTOĞRAFLAR: TOLGA EŞİZ

Dertler sıkıntılar, politik gerilimler olsa da Nisan ayının eşiğinde en önemli gündem “bahar”dır. Önümüzde ise baharın keyfini çıkarmaya fırsat tanıyan iki büyük bayramın, kısa tatilleri var. 23 Nisan, 4 günlük tatil, 19 Mayıs da yine 4 günlük bir kaçamak fırsatı sunuyor. Peki, bu mevsim 3-4 günlük gezi planlayanlara, seyahat guruları nereleri tavsiye ediyor? 23 Nisan ve 19 Mayıs için en güzel seyahat noktaları...

Saffet Emre Tonguç

Kapadokya’nın tam zamanı

Nisan-Mayıs ayında bence en güzel seyahat adresi, Kapadokya. 124 ülkeye gidip yüzlerce otelde kaldım ama Kapadokya’daki Sacred House kadar yaratıcı ve sıra dışı olanını görmedim. Kendinizi birkaç gün şımartmak istiyorsanız, sevgilinizle çekici bir ortam arıyorsanız, bence 23 Nisan ya da 19 Mayıs ulusal bayramların hediyesi tatilleri fırsat bilip, Kapadokya’ya gidip Sacred House’da konaklayın ve unutulmaz bir tatil yaşayın. Diğer favori konaklama adreslerim ise Rox ve Argos. Kapadokya’ya gitmişken Muti, Ziggy’s ve Dibek’te mutlaka yemek yemeli. Ve tabii ki balonla bu büyülü dünyaya gökyüzünden bakmalı.

Haberin Devamı

Yine bahar aylarında Urfa-Gaziantep ve tabii ki Zeugma muhteşem... Göbeklitepe ve Nemrut... Ve Tur Abdin Platosu yani Mardin-Midyat- Hasankeyf için muhteşem zamanlama. Yurt dışı için ise biraz farklı bir öneride bulanmak istiyorum ve Bilbao-San Sebastian-Biarritz’i tavsiye ediyorum. Özellikle de gurme keyfi yapmak isteyenler için. Ayrıca, Slovenya -Bled Gölü de masalsı coğrafi konumuyla özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için bu tarihte nefis seçim. Venedik’e yakın olduğunu da belirtmeliyim.

Ayşe Kaynarcalı - Sacred7 Travel

Bu bahar Mardin’i keşfedin

Biz sacred7travel olarak, 17-19 Mayıs’ta Antakya Gurme kültür gezisi ve 16-19 Mayıs’ta Mardin-Midyat turu hazırladık. Safranbolu ve Amasra da bu tarihlerde iyi bir seçim. Kapadokya, baharda benim her zaman favorimdir. Yurt dışı gezisi hayal edenler için ise biz 21-26 Nisan tarihinde Sevilla’daki festivali de içine alan bir Endülüs gezisi planladık. Ayrıca; Balkanlar, Roma, Venedik, Paris-Disneyland ve Fas baharda çok keyifli olur.

Haberin Devamı

Sunay Babahan - Jabiroo.com

Ferzan Özpektek filmlerinin fonu Puglia’ya gidin

23 Nisan için Bozcaada güzel bir seçenek olarak duruyor. Mayıs ayı ise biraz daha canlı. İtalya’nın Puglia Bölgesi şahane olur. Henüz Avrupalı’lar bile tam olarak keşfetmiş değil çizmenin topuğunda kalan bu muhteşem coğrafyayı. Yeme-içme sevenler için de çok doğru bir seçim. THY, artık Puglia’nın en önemli kenti Bari’ye direkt uçuşa başladı. Bu sayede, kısa tatiller için de ideal bir destinasyon haline geldi. Ferzan Özpetek filmlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Lecce’nin de Puglia Bölgesi’nde “mutlaka görünmesi gereken” yerlerden biri olduğunu hatırlatmalıyım. Ayrıca, UNESCO’nun koruduğu “yüzüklerin efendisi” filminin dekoru gibi duran evleriyle şirin Alberobello Köyü mutlaka görülmeli. Hepsi birbirine yakın olan, küçük ama gezginler için zengin bir bölge olduğundan dört günlük bahar tatili için “Puglia” ideal. Ayrıca, İtalya’nın en uygun fiyata tatil yapılacak en az turistikleşmiş bölgesi. Üstelik bu mevsim fiyatları çok daha uygun. Ayrıca, THY’nin direkt uçuş başlattığı Bordeaux da mayıs için iyi bir seyahat noktası. Nisan ayında ise biraz ölü olabileceği konusunda uyarmalıyım.

Haberin Devamı