Gazete Vatan Logo

Sevk tarihi (evrak alma başlangıç tarihi) nedir? Bedelli askerlik sevk tarihi nedir?

Askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından, sevk tarihi nedir? Asal sevk başvurusu nedir? Evrak alma başlangıcı ne zaman? soruları vatandaşın araştırdığı konular arasında yer aldı. Askerlik yerleri belli olan vatandaşlar ‘evrak alma başlangıç tarihi’, ‘sevk tarihi’ gibi ibarelerle karşılaşınca, internet üzerinden araştırmaya başladı. Peki, evrak alma başlangıç tarihi nedir? İşte sevk tarihi hakkında derlediklerimiz…

Sevk tarihi (evrak alma başlangıç tarihi) nedir? Bedelli askerlik sevk tarihi nedir?

Evrak alma başlangıç tarihi nedir? askerlik yerlerinin açıklanmasından sonra internet üzerinden araştırılmaya başlandı. İşte evrak alma (sevk tarihi) hakkında merak edilenler…

SEVK TARİHİ NEDİR?

Sevk başlangıç tarihi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcıdır.

EVRAK ALMA (SEVK) BİTİŞ TARİHİ NEDİR?

Sevk bitiş tarihi de askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününü ifade eder.

ASKERLİK NEDİR, TARİHÇESİ?

Asker; orduda görevli, erden mareşale kadar rütbeye sahip kişi. Askerlik yükümlülüğü altına giren şahıslar (erbaş ve er) ile özel yasalarla silahlı kuvvetlere katılan ve resmi bir kıyafet taşıyan kişilerdir. Askerlerin aslî görevi ülkelerinin topraklarını iç ve dış tehditlere karşı savunmaktır.

Türkçeye Arapçadan geçmiş olan asker sözcüğünün kökeninin Latince exercitus (ordu) sözcüğü olduğu yönünde görüşler vardır ancak bu iddia ses bakımından problemlidir. Sözcüğün Türkçede asker şahıslar için tekil olarak kullanımı, "askere gitmek", "askere yazılmak" vb. deyimlerden muhtemelen 19. yüzyılda türemiştir.

Haberin Devamı

Eski Türkçedeki karşılığı sü'dur. Subaşı ise erbaşlar için kullanılırdı.

Askerler aslî vazifelerinin yanı sıra -ihtiyaca bağlı olarak- arama-kurtarma, tıbbî yardım, yangın söndürme, asayişi sağlama, meslekî eğitim gibi çok geniş bir yelpazedeki görevleri de yerine getirirler.

Askerlik, insanlık tarihindeki en eski mesleklerden biridir. Sosyal hayata geçişle birlikte insanoğlunun toplu güvenlik ihtiyacı ortaya çıktı. Bu ihtiyaç öncelikle grup üyesi erkeklerin -avcı ve toplayıcılığa ilaveten- aynı zamanda kolluk gücü olarak görev yapması ile sağlanıyordu. Zamanla kaynakların idaresi ve paylaşımındaki gelişmeler ve değişim araçlarının kullanılmaya başlaması ile yegane görevi topluluğun savunma ve saldırı ihtiyaçlarını karşılamak olan askerler ortaya çıktı.