Gazete Vatan Logo

Sevgilisini öldürüp cesedini parçalara ayırdı

Antalya'da bir otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisi 37 yaşındaki Esma Ekinci’nin cesedini bavulla taşırken yakalanan 47 yaşındaki Galip Özdemir, duruşma savcısının cezada indirim yapılmaması talebi üzerine "Kıla, tüye indirim veriyorsunuz, bana niye vermiyorsunuz?" dedi.

İzmir’den Antalya’ya gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci, geçen yıl kent merkezinde bindiği minibüsün şoförü, evli ve 3 çocuk babası Galip Özdemir ile görüşmeye başladı. 3 ay boyunca görüşmeye devam eden Galip Özdemir ile Ekinci arasında, geçen 26 Aralık’ta kaldıkları otel odasında kavga çıktı. Ekinci’yi yastıkla boğan Galip Özdemir, nefes almadığını fark ettiği kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra bir mağazadan ekmek bıçağı alan Özdemir, ardından başka bir mağazadan da iki bavul aldı. Otele dönüp küvette Ekinci’nin cesedini parçalara ayıran Galip Özdemir, kadının eşyasını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi. Taksiyle otelden ayrılan Galip Özdemir, ormanlık alan yakınında bavullarla birlikte taksiden indi. Bileklerinden kestiği elleri ormanlık alana gömen Özdemir, kadının cesedinin bulunduğu bavulla jandarma ekibine yakalandı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE ÇIKTI

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Galip Özdemir, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’nci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporunu okudu. Rapora göre Ekinci’nin vücut toksinlerinde uyuşturucu ve uyarıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi. Önceki duruşma Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen sanık Galip Özdemir’in raporunun da dosyaya geldiği görüldü. Başkan Altuğu, "Bu raporda ’Akli dengesi yerinde ve cezai ehliyete sahiptir’ diyor, ne dersin" diye Özdemir’e sordu. Galip Özdemir ise "Sözlerime avukatıma teşekkür etmekle başlıyorum. Rapora bir diyeceğim yok. Bundan sonra tanıkların da dinlenmesinden vazgeçilmesini istiyorum" dedi.

’KILA TÜYE VAR, BANA YOK’

Haberin Devamı

Mahkeme savcısı mütalaasında, "Hırsızlık suçundan beraat, kasten adam öldürme suçlarından ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis verilsin ve tahrik indiriminden yararlandırılmasın" talebinde bulundu. Savcının mütalası üzerine Galip Özdemir, "Bu kadın bir melek görünümünde ailemin, arkadaşlarımın arasına girdi. Ondan sonra her tartışmada ’Onunla yatarım, bununla yatarım’ diye bana laf söyleyip durdu. Kıla, tüye indirim veriyorsunuz, niye bana vermiyorsunuz?" dedi. Galip Özdemir’in avukatı Yadigar Gedik Toy da "Uyuşturucu ve değişik yaşam tarzı nedeniyle müvekkilimle aralarında şiddetli bir ilişki yaşamışlardır. Müvekkilim hırsızlık yapmamıştır, öldürdüğü kadının eşyalarını toplarken cüzdanını da beraberinde almıştır. Üstelik o cüzdan ölü birisinindir" dedi.

Sanık Galip Özdemir son sözlerinde ise "Ben savunma hazırlamıştım ama cezaevinde unuttum. Bana süre verilmesini talep ediyorum. Son savunmamı hazırlayacağım" dedi. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, bu nedenle duruşmayı 30 Ekim tarihine erteledi.

Haberin Devamı