Gazete Vatan Logo

Sevgilisini 12 yerinden bıçakladı!

Sevgilisini 12 yerinden bıçakladı!

Samsun'da sevgilisinin boğazını keserek toplam 12 yerinden bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılandığı mahkeme tarafından daha önce 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ancak Yargıtay’ın cezayı az bularak bozması sonucu yeniden yargılanan genç, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Sahil Yolu'nda 2013 yılında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Canik ilçesinin Düzardıç köyünde oturan ve 2013 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demircilik Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olan Mecit Ö.(20), sevdiği kız olan S.Ö.(21) ile tartışmış ve tartışma sonucu genç kızın bıçakla boğazından, göğsünden, karnından, sol elinden, sırtından, sağ kol ve sol kulak bölgesinden olmak üzere toplam 12 yerinden bıçakla ağır yaraladı. Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Mecit Ö., yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, mağdur kızın avukatı Ata Giritli, Yargtıay'a itirazda bulunarak verilen cezanın az olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi mahkemenin verdiği karar bozdu ve Mecit Ö. hakkında eylemi göz önünde bulundurularak üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Bugün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan Mecit Ö., amacının öldürmek olmadığını savundu. Mahkeme heyeti Mecit Ö.'yü Yargıtay'ın talebi doğrultusunda önce 15 yıl hapis cezasına çarptırdı ve duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak bu cezayı 12 yıl 6 ay olarak kararlaştırdı.