Gazete Vatan Logo
Magazin Sevda Kuşun Kanadında bu akşam içi nefesler tutuldu

Sevda Kuşun Kanadında bu akşam içi nefesler tutuldu

Sevda Kuşun Kanadında dizisi 7. bölüm ile yeni sezona merhaba diyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Sevda Kuşun Kanadın'da yeni sezon ilk bölümünde çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Sevda Kuşun Kanadında 7. bölüm fragmanı ve ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Sevda Kuşun Kanadında bu akşam içi nefesler tutuldu

Sevda Kuşun Kanadında yeni sezon 7. bölüm fragmanı yayınlandı. TRT 1 ekranlarında ilgi ile takip edilen Sevda Kuşun Kanadında dizisi büyük bir merakla bekleniyor. Sevda Kuşun Kanadından 7. bölüm fragmanı ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

SEVDA KUŞUN KANADINDA 7. BÖLÜM FRAGMANI

Tüm dünyada “68 Kuşağı” olarak nitelenen gençlik hareketinin Türkiye’de yaşanan boyutunu, bir sevda öyküsü üzerinden anlatan yeni dönem dizisi ‘Sevda Kuşun Kanadında’, her Cuma TRT1 ekranlarında...

Sevda Kuşun Kanadında, ’68 Kuşağı’ olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin ülkemizdeki boyutunu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiğini ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiğini anlatıyor.

Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkânsız aşk hikâyesi üzerinden ilerliyor. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatan ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisi her Cuma TRT1 ekranlarında olacak.

Haberin Devamı

SEVDA KUŞUN KANADINDA SEZON FİNALİNDE NELER YAŞANDI?

Tümay, Arif’e inanır ve Tarık’ı artık bir katil olarak görür. Tarık ise Zafer’in gözünden düştüğünü bildiğinden son bir oyun oynayıp öylece ortadan yok olmayı planlar. Işık, Zafer’e gidip Tarık’tan kendilerini korumasını ister. Zafer, kuşluğa gizlediği belgelerin çalındığını fark eder. Bunu da Tarık’ın yatığı bellidir. Tarık belgelerdeki sırları açıklarsa yer yerinden oynayacağından Zafer, Murat’a Tarık’ı ortadan kaldırması için emir verir. Murat, Tarık’ı öldürmek için gittiğinde Tarık’la başka bir plan kurarlar.
MTTB ile solcuları karşı karşıya getiren Zafer istediği provakatif sonucu yine alamaz. Çünkü bu sefer beklemediği şekilde dürüst bir polis çıkmış, o andaki kirli oyunu bozmuştur. Zafer, istihbarat Başkanı Bekir’i tekerlerine çomak sokan Cemil Ateş’i araştırması için görevlendirir. Cemil Ateş, gayet dişli çıkar ve doğru bildikleri uğruna eyvallahı olmayan bir polis olarak tanınır. Zafer’lerin işi şimdi biraz daha zordur.
Necmettin Erbakan, Konya’nın tanınmış hocalarından Tahir Hoca Efendi ile görüşür. Kararlı şekilde başlattığı siyasi mücadelede büyük destek görmeye devam eder.
Üstad’ı MTTB’de ağırlayan gençler, bir konferansa hazırlanırlar. Üstad çıkarken Kasımpaşalı’nın şiir okuyuşunu duyar ve ilgilenir.
Zeynep’i isteme gününde gözaltına alınan Mustafa’yı içerden çıkarmak için İbrahim Başkan, Arif ve Hüsnü Bey seferber olur. Hüsnü Bey’in girişimleri sonuç verir ve içerde ağır işkenceler gören Mustafa’yı almak için Cemil Ateş harekete geçer.

Haberin Devamı