Gazete Vatan Logo
Magazin Şeşen’den aşk itirafı

Şeşen’den aşk itirafı

Aşk şarkılarının en çok yakıştığı isimlerden birisi olan İlhan Şeşen, Manisa Tarzanı’nı örnek gösterdi...

Grup Gündoğarken’le birlikte ’amca’ olarak da anılan İlhan Şeşen, tv8’de Sunay Akın’ın ’Hayat Deyince’ programına konuk oldu. Sevgililer günü öncesinde ’aşk’ konusunu işleyen Sunay Akın, programda Manisa Tarzanı’nın aşkı için dağlarda yaşadığını aktarırken İlhan Şeşen de ilgiyle dinledi. Çünkü çocukluğu Manisa’da geçen İlhan Şeşen, Manisa Tarzanı olarak anılan Ahmet Bedevi’yi görme şansına erişmişti. Şeşen o günleri şöyle anlattı:

"8 yaşıma kadar Manisa’da kaldığım için çocukluğumun hatırası olarak var Manisa Tarzan’ı hafızamda. Hayal meyal hatırlıyorum. Dağda mağara gibi bir yerde yaşardı, ama düzgünce yontulmuş bir mağaraydı. Şunu hatırlıyorum: Atatürk’ün ona hediye ettiği bir takım elbiseyi hatırlıyorum duvarda. Ben de artık hayal mi görüyorum, yanlış mı bilmiyorum. Bunu o zamanlar genç olan ağbilerime sormak lazım..."

İlhan Şeşen konu aşk olunca şu ilginç itirafta bulunmaktan da çekinmedi:

"Ben kötü bir aşığım. Özel hayatım için bir tek bunu söyleyebilirim. İyi bir aşık olamadım diye düşünüyorum. Çok güzel aşık olup da yürütebilenler var. Ben nedense yürütemedim. Bir kere aşık olduğunda onu yürütemiyorsan bunda bir sakatlık var demektir. Bir kaç kere olmamalı diye düşünüyorum. Aslolan şey. İşte Manisa Tarzanı’nın aşkı gibi. Gerçek aşk odur diye düşünüyorum. Bizimkiler işte arada öyle geliyor gidiyor."

MANİSA TARZANI’NIN HAZİN ÖYKÜSÜ:

Herkesin Manisa Tarzanı olarak andığı Ahmet Bedevi’nin hazin hikayesini anlatmak da yine Sunay Akın’a düştü: "Manisa’ya gelmeden önce karısıyla yolculuğa çıkar. O yıllarda araba falan yok tabi, yürüyorlar. Çok sarp dağlarda yürümektedirler. Çok sevdiği karısı uçurumdan aşağı düşer. Yakalamak ister ama tutamaz. Gözlerinin önünde ölen eşini unutamadığı için dağların uçurumlarının kenarından hiç ayrılmaz. Hep orada kalır. Bir insan yoksa neden hayatını hep dağlarda geçirir."


Haberin Devamı