Gazete Vatan Logo

Servisçiler D-100’de eylem yaptı

ÖZEL servis minibüsçüleri, plaka haklarını alamadıkları gerekçesiyle Kartal’da bulunan İBB Ek Hizmet Binası önünde bir araya gelerek, D-100 yan yolda eylem yaptı.

Servisçiler D-100’de eylem yaptı

İBB Ek Binası önüne araçlarıyla gelen yaklaşık 50 minibüs sürücüsü, araçlarından inerek slogan atmaya başladı. Bina önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Uğur Karakoç, eylem yapma amaçlarının plaka sınırlaması olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın servisçilere verdiği sözü hatırlatmak için bir araya geldiklerini belirten Karakoç, "Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin peşini 2 ay önce bıraktık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize dedi ki; ’O iş bende.’ Şu anda servisçinin halini görüyorsunuz. Biz artık bu işin takipçisiyiz. 2 günde bir burada bir araya geleceğiz, akşam 10, sabah 10 demeden burada ekmeğimizin peşinde, plakamıza sahip çıkacağız. Plaka haricinde, artan sigorta ve kaskoları da buradan tekrar dile getirmek istiyoruz. Aldığımız ücret belli, yaktığımız mazot belli. Artık servisçi esnafı arabasını yakıp kurtulacak bu işten. Çoğumuz evli, çoğumuzun çocuğu var. Birileri bize sahip çıkmalı. Plakamız verilsin, bu işin bir adı konulsun. Adı konulmayacaksa da, 27 yıldır uygulanan plaka tahdidi iptal edilsin şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından minibüslerine binen şoförler korna çalarak olaysız şekilde dağıldı. Eylem alanında polis tarafından alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.