Gazete Vatan Logo

Sert konuştu!

İzmir Başpiskoposu: “Türkiye’de varlığımızı korumaya çalışıyoruz. Risk altında görev yapıyoruz”

İskenderun’da öldürülen İtalyan piskopos Luigi Padovese dün İtalya’da toprağa verildi. Törende konuşan İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini “Türkiye’de varlığımızı korumaya çalışıyoruz. Risk altında görev yapıyoruz” dedi

PapalIk Anadolu Temsilcisi olarak görev yaptığı İskenderun’da özel şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülen İtalyan Piskopos Luigi Padovese, dün Milano Katedrali’nde yapılan cenaze töreniyle toprağa verildi. Piskopos Padovese için doğum yeri olan Milano’nun ünlü katedralinde Milano Kardinali Dionigi Tettamanzi tarafından yönetilen cenaze ayinine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ayinde, Padovese’nin aile ve akrabalarının yanı sıra Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Kenan Gürsoy, Milano Başkonsolosu Nihal Çevik, İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Maurizo Lupi ve çeşitli Avrupa ülkelerinden yaklaşık 40 piskopos ve 150 papaz da yer aldı. Cenazeye Papa 16’ncı Benediktus da taziye mesajı gönderdi. Lombardia Bölge Başkanı Roberto Formigoni ise İtalyan hükümetinin, Türk hükümeti nezdinde girişimde bulunması gerektiğini söyledi.


Cenazeye ilgi yok

Cenaze ayini sırasında en sert konuşmayı İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini yaptı. Franceschini, Türkiye’de Katoliklerin öteden beri “zor koşullarda varlıklarını koruyabilme” mücadelesi verdiklerinden ve “işlerinin çok zor” olduğundan söz ederek, “Katolik din adamları Türkiye’de risk altında görev yapıyor, medya bu ülkeye pencereyi sürekli açık tutmalı” dedi. Öte yandan, cenaze merasimine İtalyan televizyonlarının fazla ilgi göstermedikleri dikkati çekti. Türkiye’de 5 Şubat 2006’da cinayete kurban giden İtalyan papaz Andrea Santoro için Roma’da düzenlenen cenaze televizyonlar tarafından canlı yayınlanmış, geniş katılıma sahne olmuştu.

Haberin Devamı