Gazete Vatan Logo
Magazin Serra Yılmaz yeniden İtalya sahnesinde!

Serra Yılmaz yeniden İtalya sahnesinde!

Ünlü oyuncu Serra Yılmaz’ın İtalya’da, 3 senedir kapalı gişe oynayan, Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” romanından uyarlanan oyunu perdelerini dün akşam açtı.

Serra Yılmaz yeniden İtalya sahnesinde!

Ünlü oyuncu Serra Yılmaz'ın İtalya’da, 3 senedir kapalı gişe oynayan, Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” romanından uyarlanan “İstanbul’un Piçi” (La Bastarda Di İstanbul) oyunu perdelerini dün akşam açtı.

3 senedir büyük beğeni toplayan ve oyun sonrası dakikalarca ayakta alkışlanan “La Bastarda Di İstanbul"daki performansı ile ünlü sanatçı Yılmaz geçtiğimiz sene İtalya'nın en önemli ve prestijli tiyatro ödüllerinden Persofone Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Yılmaz, İtalya'da sahne aldığı tiyatro oyunlarındaki başarısı nedeniyle geçen sene Cuomo Uluslararası Ödülü’ne de değer görülmüştü.

Angelo Savelli’nin romana sadık kalarak yazıp yönettiği oyun 21 Şubat’ta perdelerini açacak ve 5 Mart’ta kadar Floransa’daki Rifredi Tiyatrosu’nda izlenebilecek, sonrasında da ekip İtalya’nın farklı şehirlerinde oyunu sahneleyecek.

Serra Yılmaz yeniden İtalya’daki tiyatroseverlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu şöyle dile getiriyor: “Geçen sene turnede Toskana Bölgesi’ndeki çok güzel tarihi tiyatrolarda oynadık, bu sene oyunumuzun turnesi için de Venedik Bölgesi’ne gideceğiz. Şimdiden biletlerimizin tamamı satılmış durumda. Ekibin yeniden buluşması ve hep beraber 1 yıl aradan sonra sahneye çıkmak büyük bir keyif bizim için. Oyunumun böylesine büyük bir ilgi ile İtalya’da devam etmesi beni çok mutlu ediyor. Türkiye’den de herkesi bekliyoruz.”

Haberin Devamı