Gazete Vatan Logo

Şero’nun listesi!

CHP’de kontenjan adayları için dün gün boyu meraklı bekleyiş hakimken, partinin kedisi Şero’nun twitter adresinde yayınlanan liste heyecan yarattı.

CHP’de ön seçimle adayların büyük bölümünün belirlenmesinden sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun insiyatif kullanacağı kontenjan adaylarının kim olacağı dün merakla beklendi. Listeye son şeklini vermek için dün akşam Parti Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantı başlamadan önce, CHP’nin kedisi Şero adına açılmış twitter hesabından aday listesiyle ilgili sızdırma yapıldı. Şero’nun, isimlerin yazılı olduğu listenin yanına uzanmış haldeki fotoğrafları servis edildi. Daha sonra ise bunun bir şaka olduğu yönünde mesaj yayınlandı.
İlk sıralar kadınlara
Bu fotoğraftaki listeye göre, İstanbul’da 1. bölgede ön seçimde kontenjan için boş bırakılan 1. sıraya Zeynep Altıok, 3. sıraya İhsan Özkes, 5. sıraya Gürsel Tekin, 7. sıraya Akif Hamzaçebi, 9. sıraya Mehmet Bekaroğlu yerleştirildi. Ön seçimde 2. sıra Gamze İlgezdi, 4. sıra Barış Yarkadaş, 6. sıra Mahmut Tanal, 8. sıra Oğuz Kaan Salıcı, 10. sıra Onursal Adıgüzel’in olmuştu.
İstanbul 2’inci bölgede ise 1, 3, 5 ve 7. sıralar ise İştar Gözaydın, Gülseren Onaç, Sezgin Tanrıkulu ve Burhan Şenatalar’a verildi. Ön seçimde ise 2, 4, 6, 8, 9. sıra şöyle sıralanmıştı: Aykut Erdoğdu, Dursun Çiçek, Gülay Yedekçi, Didem Engin, Mustafa Sarıgül. İstanbul 3’üncü bölgedeki kontenjan isimleri de şunlar: 1. sıra Enis Berberoğlu, 3. sıra Engin Altay, 5. sıra Umut Oran, 7. sıra Erdoğan Toprak, 9. sıra Ali Özgündüz. Ön seçimde ise şu isimler sırayla aralara yerleşmişti: İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem, Zeynel Emre, Sibel Özdemir.
Pavey’i ikna çabası
Şero’nun listesinde İzmir adayları ise şöyle yer aldı: “Tuncay Özkan, Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Özcan Purçu, Elfin Tataroğlu, İrfan İnanç Yıldız.” Ayrıca listenin sonunda “Şafak Pavey ikna edilmeye çalışılıyor” notu dikkat çekti. Ankara listesi ise şunlardı: “İsa Gök, Bülent Kuşoğlu, Gökhan Günaydın, Murat Özçelik, Haluk Koç, Sencer Ayata, Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, Selin Sayek Böke.”
Günay: Aday değilim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nu perşembe günü makamında ziyaret etmesiyle CHP’den kontenjan adayı olacağı iddia edilen İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, “Bu seçimde aday değilim” dedi. AK Parti’den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekilli Ertuğrul Günay’ın perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etmesi CHP’den kontenjan adayı olacağı iddialarına neden olmuştu. Günay, şunları söyledi: “Türkiye için batı demokrasisini, AB yörüngesinde insan haklarına, hukuku dayanan bir demokratik yönetimi çok önemli görüyorum. Bu konuda umut vaat eden siyasi akımlara bu seçim kampanyası içinde destek olacağız. Bu seçimde aday değilim. Sonuca göre ihtiyaç varsa belki yeni bir siyasi harekette elimi taşın altına koyarım” dedi.
TSİP ve DHP’den CHP’ye destek
Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ve Devrimci Halk Partisi (DHP), seçimlerde CHP’yi destekleme kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak ile DHP Genel Başkanı Celal Özcan, seçimlerde CHP’yi destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı