Gazete Vatan Logo

Seri katil aramıza mı dönüyor?

2002 yılından beri tutuklu yargılanan Durmuş A'nın dosyası da raflardan indirildi

Beş cinayet, dört gasp ve bir tecavüz suçlamasıyla 2002 yılından beri tutuklu yargılanan Durmuş A'nın dosyası da raflardan indirildi


Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı incelemeye aldı. Metris Cezaevi'nden Durmuş A’nın tutuklu kaldığı süreye ilişkin bilgi isteyen mahkemenin kararını yarın vermesi bekleniyor.

Daha önce aftan yararlanarak cezaevinde çıktığı belirtilen zanlının herhangi bir kesinleşmiş cezasının olmadığı öğrenildi. Yaklaşık 9 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan seri katil Durmuş A’nın tahliyesinin önünde şimdilik herhangi bir engel bulunmadığı belirtildi.

BEŞ CİNAYET, DÖRT GASP VE BİR TECAVÜZLE SUÇLANIYOR

Durmuş A, Kartal, Ümraniye ve Maltepe’de beş kişiyi öldürdüğü, dört kişiyi gasp ettiği ve bir kişiye de tecavüz ettiği iddiasıyla 2002 yılında yakalanmıştı. Seri katil olduğu gerekçesiyle tutuklanan Durmus A, ilk ifadesinde öldürmeye İstanbul’un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine başladığını söyledi.

Durmuş A’nın, İstanbul DGM’de verdiği ifadede "Bu iddiayı kazandım" dedi. Söz konusu cinayetleri işlediğini hem emniyette hem de savcılık ifadesinde kabul eden zanlı, Demirci ile Gümüşhane Cezaevi’nde tanıştığını belirtti. Durmuş A ve suç ortakları olduğu iddiasıyla yakalanan Mustafa B, Ali M ile Selim G de tutuklanmıştı.

5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Cezaevinden iki kez afla çıktığı belirlenen, cezaevinden çıktıktan sonra Müteahhit Aydin Özbey, pazarci Arif Arduç, Bünyamin Gazi Oral, Esma Bas ve Soner Kayabaş’ı öldürdüğü, 1 kadına tecavüz ettiği, 4 gasp gerçekleştirip, iki kez de polisle çatışmaya girdiği ileri sürülen Durmuş Anuçin hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

MAHKEMEDE CİNAYETLERİ ANLATTI

Durmuş A, mahkemede cinayetlere ilişkin çarpıcı ifadeler de verdi. Zanlının cinayetlere ilişkin verdiği bilgiler şöyleydi:

"Bünyamin Gazi Oral’ı kendisine hatlı otobüs alması için verdiğim 500 bin doları geri vermediği için öldürdüm. Oral’ın sevgilisi S.Y.’ye tecavüz ettiğim iddiaları asılsız. Geçmişimde böyle bir kara leke olmadı. Esma Bas, kocasını aldatıyormuş .

Esma Bas ile sevgilisi Arif Arduç’u Aykut Sancaktar öldürdü. Aykut bu iş karşılığı 30 milyar alacağını söylemişti. Talimatın kimden geldiğini bilmiyorum. Kadını takip ettik, Aykut ikisini de öldürdü. Aydın Özbey naylon fatura işiyle uğraşıyordu. Takip edip öldürdüm sonra içinde 5 milyon dolar (8 trilyon 250 milyar lira) bulunan çantasını aldım. Soner Kayabaş’ı da ben vurdum ama gasp eylemlerinin hiçbirini islemedim.

SAVCI ÖZ TARAFINDAN SORGULANDI

Beş kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 2002 yılında yakalanan Durmuş A, davanın ilk duruşmasında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu öldürdüğünü söylemişti.

Durmuş A. ‘‘Cinayeti Imrali Cezaevi’nde tanistigim, Izmir’de ‘Baba’ olarak bilinen Ibrahim Çiftçi ile birlikte isledim. Ancak tetiği ben çektim. Çiftçi yanimda degildi. Ama Ankara’ya gelmisti” dedi. Durmuş A’nın Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi de alındı.

Haberin Devamı