Gazete Vatan Logo

Seri iş cinayeti!

Mecidiyeköy’deki rezidans faciasından sonra Türkiye iş güvenliğini konuşurken, inşaatlardan peş peşe ölüm haberleri geldi

Türkiye günlerdir iş kazalarını ve iş güvenliğini konuşuyor. Uzmanlar alınması gereken önlemleri anlatıyor, yetkililer yaptırımların artırılacağını söylüyor. Ancak basit önlemler alınmadığı için iş kazaları ve işçi ölümleri durmak bilmiyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dün ajanslara ‘iş kazası’ başlığı altında beş ölüm haberi düştü.

Kaçak asansör öldürdü

Bunlardan biri Kırşehir’den geldi. Bağbaşı Mahallesi’nde süren TOKİ inşaatında mermer işçisi Serkan Aydın, önceki gün kaçak bulunduğu öne sürülen yük asansöründe akıma kapılmıştı. Ağır yaralanan Aydın tedavi altına alındı ancak önceki gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

Zonguldak’ta da önceki gün ‘iş kazası’ olmuştu. Bahçelievler Mahallesi’nde kaba inşaatı devam eden binanın ikinci katında betonun üzerindeki kalıbı söken Mehmet Albayrak, yandaki istinat duvarına çarparak yere düşmüştü. Hastaneye kaldırılan Albayrak’ın ölüm haberi de dün geldi.

Son ölüm Zonguldak’ta

İstanbul Kartal’da Cevizli Mahallesi’nde dün 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla kalas indiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, aşağıda bekleyen kamyonun içine düştü. Bir mahalle sakini, “Vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettiği aşağı düştü. Binada önlem yok, emniyet kemeri olacak, baret olacak” dedi. İnşaatın girişindeki iş güvenliğiyle ilgili uyarı levhası dikkat çekti. Zonguldak’ta 3 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Albayrak inşaatın ikinci katından düştü. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Önlem alınmayan iskeleden düştü

Konya’da Karatay ilçesi Akabe Mahallesi’ndeki 10 katlı apartmanın dış cephesine sıva yapan Kıyas Kahraman herhangi bir önlem alınmayan iskeleden düştü. Kıyas Kahraman olay yerinde yaşamını yitirdi. ’ın iş arkadaşları ve olayı duyarak gelen yakınları sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Kahraman’ın cenazesi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine otopsi için Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güvenlik ağını tararken düştü

Esenyurt’ta dün bir inşaatta iskele ustası ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte çalışan Metin Boğmalık, aşağı bir şey düşmemesi için 10’uncu katta güvenlik ağı taktığı sırada beton zemine düştü. Metin Boğmalık’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Boğmalık’ın bir süre önce Ordu’dan ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte İstanbul’a çalışmaya geldiği ve bekar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı