Gazete Vatan Logo

Seri cinayet davasında CD skandalı!

Seri cinayetlerle ilgili davada şok bir gelişme yaşandı...

Seri cinayet davasında CD skandalı!

Bir dönem Türkiye’yi sarsan İzmir’deki seri cinayetlerle ilgili davada şok bir gelişme yaşandı. Öldürülenlerin yakınları dava dosyasında delil olarak bulunan 15 CD’nin kayıp olduğunu iddia ediyor.

Bodrum’da garsonluk yapan Hamdi Ayri, 25 Nisan 2010’da bir bankada çalışan Esra Yaşar’ı (27), İzmir Balçova’da tabancayla başına ateş ederek öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ve çantasını aldı. Hamdi Ayri, bir gün sonra, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı (22) Konak’ta aynı şekilde öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ile cüzdanını alıp kaçtı. Son olarak, ’Azra’ takma adlı travesti Mustafa Has’ı (30), Kemeraltı’nda, bir otomobilde başına tek el ateş ederek öldüren Hamdi Ayri, Bodrum’a kaçtı. Ayri, gasp ettiği cep telefonlarını satarken görüntülendiği güvenlik kameraları kaydından kimliğini belirleyen polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak İzmir’e getirildi. Seri katil Ayri, yargılama sonunda 3 kez ağırlaştırılmış boyu ve 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öldürülen Ayşe Selen Ayla’nın annesi Hatice Ayla, avukatı İsmail Tünür aracılığı ile Yargıtay’a başvurarak karara itiraz etti. Ancak avukat Tünür, Yargıtay’a gönderilmek üzere İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi kaleminde bekletilen dava dosyasında 15 CD’nin eksik olduğunu söyledi.
‘Kamera kayıtları vardı’

Avukat Tünür, mahkemenin dosyada görünen 19 kamera kaydından sadece 4 tanesini müvekkiline verdiğini, 15 CD’nin teslim edilmediğini, temyiz dilekçesinde belirtti. Avukat İsmail Tünür şöyle dedi:

“Soruşturma aşamasında mağdurlara 19 adet CD’nin dosyada bulunduğu söylendi. Buna rağmen sadece dört tanesi verilmiş. Geriye kalan CD’leri mahkemeden talep eden müvekkilimin birer örnek alma talebi sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle bahsi geçen diğer CD’ler denetlenememiş ve belki de dosya açısından büyük öneme sahip hususlar açığa çıkmamıştır.”

Ayşe Selen Ayla’nın annesi Hatice Ayla, da bu duruma isyan etti.



‘Suç ortakları olabilir’

Kızı Selen’in katilinin peşini bırakmayacağını söyleyen Hatice Ayla şunları anlattı: “Kamera kayıtlarının bulunduğu 19 CD’nin kaydını mahkemeden talep ettik. Bize ve diğer acılı ailelere sadece 4 adet görüntü kaydı verildi. Verilmeyen 15 kamera kaydını mahkemeden talep ettik. Ancak, bu taleplerimizden hiçbir sonuç çıkaramadık. Bu CD’lerde Ayri’nin suç ortaklarına ilişkin bilgiler bulanabilir. Bu dava çete kapsamına alınmalı.”

Haberin Devamı