Motivasyon lazım

29 Ekim 2018

LAMI cimi yok, kapasite meselesi bu. Kimse yenilgileri birilerine bahane etmesin. G.Saray keşke Nagatomo, Onyekuru, Muğdat gibi çalışkan ama çok becerikli olmayan oyuncuların yerine tam bir golcü alınsaydı. Gomis’i unutturabilecek bir golcü bulmak çok da zor olmasa gerek G.Saray için. Dün G.Saray kötü oynamadı. Kazandığı A.Gücü ve Antalya maçlarından daha iyi oynadı sarı-kırmızılılar. Rodrigues, Sinan, Ndiaye ve Donk çok net goller kaçırdı. Bunların yarısı gol olsa en kötü 2-2 biterdi maç.

Ozan 5 maçın 3’ünde penaltı yaptırmış olabilir. Aslında bu durum, form tutamayan Maicon’un, Çalık’ın suçu. Bu kadar genç bir oyuncu, Adem-Boutaib ikilisi karşısında yine de iyi oynadı. Türkiye’nin en yetenekli oyuncularının başında gelen Adem zekasını konuşturdu ve penaltıyı kaptı. Rodrigues belki yetenek olarak Adem’den bir gömlek daha önde ama futbol zekası kıt. Doğru pozisyon alamıyor ve istikrarlı değil.

SCHALKE maçında ağır suçlamıştım Belhanda’yı. Dün de Faslı baş dönmesi sebebiyle bıraktı. Belhanda’nın umurunda değil oynamak, oynamamak. Umrunda değil G.Saray, Türkiye. Hem küstah hem umursamaz tavrı var. Asla takım oyuncusu olamaz. Bu adama verilen her kuruş çöpe atılmış. Yönetim Belhanda’dan ocak ayında kurtulmalı. Feghouli’den de kurtulabilirlerse kaymaklı kadayıfı olur. Bu iki adamın yıllık maliyeti, vergiler ve stopajla 100 milyon lira. Bugün bırakın 100 milyon lirayı 1 milyon lira bile çok kıymetli her kulüp için.

KIYASIYA YARIŞ

YAZIMI şu iddiayla bitirmek istiyorum. Yerden yere vurulan ve kredisi çabuk tükenen Ali Koç, takımın başında Aykut Kocaman’ı tutsaydı F.Bahçe çok rahat şampiyon olurdu. Şenol hoca zaten havlu atmış durumda. Fatih hoca da eski havası ve gücünden uzak. Yıllar akıp gidiyor ve yıllara meydan okumak hep kolay olmuyor.

PARASIZLIK, kadro kalitesi, hep aynı adamları görmek, gereksiz diyaloglar Terim’in motivasyonunu düşürmüş. İşte motive bir Aykut Kocaman, F.Bahçe’yi zirveye taşırdı. Ama Ali Koç bu fırsatı kaçırdı. Bu sezon, biraz para bulabilirler, Devler Ligi’nde de yol alabilirse G.Saray ile Başakşehir arasında kıyasıya bir kapışma izleriz.

Devamını Oku

Kapasite meselesi

25 Ekim 2018

MÜKEMMEL ötesi bir hakem, kötünün iyisi bir seyirci topluluğu ve bir-iki adam dışında tanınmayacak kadar kötü oynayan bir G.Saray takımı ve 0-0’lık harika bir sonuç. Aslında kötü oynayan ifadesi yanlış oldu. Kapasitesi az demek lazım bu G.Saray için.

Konoplyanka ve Embolo 6 net pozisyon kaçırdı. Bazen Muslera kurtardı, bazen de Ozan’a çarpıp ağlara gitmedi. Schalke gol attı, yardımcı 1 dakika sonra kafasının yanından geçen su bardağından etkilenmiş olacak ki haklı ofsayt bayrağını kaldırdı. İlk yarı Muslera ve Ozan’ın, ikinci yarı yine Muslera’nın kritik dokunuşlarına, biraz kötü niyetli bir hakem olsa kırmızı çıkartıp penaltı da verebilirdi. Yani bu maç Almanya’da oynansa G.Saray maçı 9 kişi bitirip kalesinde de en az 4-5 gol görürdü.

BU çöp adam Belhanda’yı aldılar inanılır gibi değil. Geçen sezon sadece 3 gol atıp yalandan asistlerle G.Saray’a koca bir sezon 1-2 puan kazandırmak dışında senede en az 35 milyon lirasını heba eden bu çöp adam Belhanda’dan G.Saray acil olarak kurtulmalı. Gerekirse bonservisi bedava verilsin, yetmezse gideceği kulübe üste biraz da para verilsin.

YILDIZI YOK

MUSLERA, Ozan, Donk iyi oynadı. Eren’in yakın mesafeden vuruşunun dışında tehlike üretemedik. Muslera kritik kurtarışlar yaptı, farkı önleyen adam oldu. Ozan’ı da çok beğendim ama en çok hakem Zakrani’ye bayıldım. Bundan daha iyisi bulunamazdı.

‘G.SARAY bu maçı kurtarır, şimdi çıkar golü atar veya attırır’ diyebileceğimiz birazcık Rodrigues dışında yıldızı yok. Evet askerler çarpışır, hattı yarıp ilerler ama savaşı komutanlar, liderler kazandırır. G.Saray’ın saha içi lideri yok. Gecenin en güzel sonucu da bu maçtan gol yemeden 1 puanla ayrılmak oldu. Öyle yada böyle G.Saray bu gruptan çıkmak zorunda.

Devamını Oku

Farktan kurtuldular

19 Ekim 2018

MİLLİ maç arasında çalışmamış, yan gelip yatmışlar diyeceğim. Ama Fatih Terim aklıma geliyor ve izin vermez diye düşünüyorum. Acaba Fatih Hoca 3 yıllık yeni kontratı ve bütçesinin ne kadar artacağını hesap ederken takımı unutmuş olabilir mi? Hadi unuttu diyelim, o zaman Hasan Şaş, Ümit Davala ve diğerleri ne yapıyor? İnanılır gibi değil. Serdar Aziz ve Sofeanne Feghouli 20’nci dakika dolmadan havlu attılar oyuna. Sebebi bilinmiyor. Ya Florya’nın zemininde problem var ya da bu ikili ve sonrasında Fernando gerçekten kötü bakmış kendilerine.

İKİNCİ yarı maç 4-5 olurdu Bursaspor lehine. Önce yardımcı hakemin haklı ofsayt bayrağı kurtardı G.Saray kalesini golden ama birkaç saniye sonra Ozan Kabak kabak gibi yaptı penaltıyı Lima’ya. Muslera çıkıp alanı daraltmış ve Ozan bakmadan rakibin ayaklarına dalıyor. Fernando Muslera yine kurtardı ama herkes uyuyunca Aytaç rahat tamamladı ve öne geçirdi takımını. Gol sonrası Bursaspor’un Tunay, Sakho, Burak ve Lima ile yakaladığı 4 net yüzde yüzlük pozisyonu cömertçe harcamasına tanıklık etti stada gelenler ve televizyon başındakiler.

ABARTMIYORUM atılan gol dahil G.Saray’ın net gol pozisyonu neredeyse hiç yoktu. Ama Bursa öyle

böyle goller kaçırmadı. Aslında Bursasporlu oyuncular inanmadı G.Saray’ı yenebileceklerini. İnansalar kazanırlardı.

SÖZLEŞME GEREKSİZDİ!

BEN sözleşme devam ederken yeni yapılan göstermelik imzalara oldum olası karşı çıkmışımdır. Gereksiz bir hamleydi Terim’le uzatılan nikah. G.Saray kötü değil çok kötü oynadı. Uzaktan atılan birkaç cılız şut, yardımlaşmadan uzak görüntü, koşmayan oyuncular ve önce seyirciden sonra da hakemden yardım bekleyen bir futbolcu topluluğu. Ndiaye dışında biraz iyi oynayan yoktu. Acilen Linnes, Nagatomo ve Donk takıma dönmeli. Schalke maçında muhtemelen oynayacak bu üçlü ve G.Saray kazanacaktır.

Devamını Oku

Artık fobi bitmiştir

7 Ekim 2018

GERÇEKÇİ olmak gerekirse deplasman oyununda ilerleme var G.Saray’ın. Porto yansıması Antalya’da devam etti ve bu defa son anlarda 3 puan haklı olarak G.Saray’a geldi. Aslında Porto maçıyla ciddi benzerlikler vardı dün gece. Topla oynama %70, isabetli pas sayısı 500’den fazla, net pozisyonlar da ciddi üstünlüğü vardı Sarı-Kırmızılıların.

ŞİMDİ herkes Fatih Terim’in Donk ve Maicon’u çift forvet oynatarak maçı G.Saray’a kazandırdığını söyleyebilir, yazabilir. Bence doğru bir tespit değil. Zaten G.Saray’ın 87 dakika gol bulamaması başlı başına irdelenmesi gereken bir konu. Rakip Antalya’nın bırakın gol atmayı golü düşünecek bir zihin yapısı yok. Terim’in daha çok risk alıp Sinan’ı forvet, Feghouli’yi de ilk 11’de başlatmasını beklerdim. Şımarık ve küstah bir yapısını Portekiz’de açıkça ortaya koyan Belhanda’yı cezalandırıp kulübede oturtması daha şık olurdu.

BİR GARİPLİK VAR!

AYRICA Onyekuru ve Rodrigues bir arada oynamamalı. Rodrigues gerçek yeri sol kanatta oynamalı, Onyekuru da maçın gidişatına göre sonradan dahil olmalı. Elbette Terim takımını daha iyi biliyor ve bu oyuncularla her dakika beraber. G.Saray bu kadar baskıya rağmen golü 87’de bulabiliyorsa bu iş de bir gariplik var demektir. Demek ki bir yerlerde tıkanma var.

DAHA fazla eleştirmek istemiyorum. Porto maçıyla G.Saray’ın deplasman fobisini atlattığını, Antalya galibiyetiyle de bunu tescillediğini düşünüyorum. Mariano yine risk almadan, etliye sütlüye karışmadan oynadı ama güzel ortalar yaptı. Goldeki ortası ve öncesinde Sinan Gümüş’e alda at pası övgüye değerdi. Orta alanda Ndiaye, defansta Serdar ve Ozan harika oynadılar. Ndiaye böyle oynamaya devam ederse kalesinde çok az tehlike yaşar. Muslera son 2 dakika hariç hayatının en kolay maçını oynadı.

Devamını Oku

İyiler ve kötüler

28 Eylül 2018

HAKEM Alper Ulusoy çok kötü bir yönetim gösterdi. 41’de Rodrigues’i çekti. Üstelik hakemin burnunun dibinde. Formadan çekmek faul ise bu pozisyonda net penaltı olmalıydı. Üstelik VAR hakemleri Alper Ulusoy’u uyardı ama çok bilen(!) Ulusoy hiç tınlamadı.

5 dakika sonra Auremir yine Rodrigues’i ceza sahası içine girmek üzereyken çekti düşürdü. Karar faul ve sarı olmalı ama Ulusoy’dan yine tık yok. Ben Ulusoy gitsin düdüğünü assın demiyorum ama art niyetliydi. Ömer ve Fernando’nun sarı kartları da yanlıştı. Kısacası çok kötü yönetti Ulusoy.

TARAFTAR SAYESİNDE

ÖMER Bayram’ı tıpatıp Hakan Ünsal’a benzettim. Kalça, bacaklar, gövde, boyun kalın ve sağlam. Üstelik bu genişliğe rağmen çabuk ve sol ayağı çok iyi. Nagatomo’nun işi kolay değil bundan sonra. Ömer Bayram ilk yarıda çok kritik müdahaleyle gollük vuruşu önlerken, Maicon’un golünde de adrese teslim orta yaptı ve dünün en başarılısı oldu Ndiaye ile birlikte.

NDIAYE ayrı paragraf açmazsak ayıp olur. Bitip tükenmeyen ciğer yapısı, risk alması, hırsı, golü çok istemesi, kolay top kapması ve basit oynamasıyla Ndiaye tam not aldı dün gece.

SERDAR ve Maicon son bölümde çok terledi ama sezgileriyle öyle kritik toplar kestiler ki, 3 puana etki yaptılar. Terim’in Linnes’in yerine, sürekli geriye oynayan, hiç risk almayan Mariano’da diretmesi, düne kadar Feghouli’ye cephe alıp burnunu sürtmek adına kulübeye hapsetmesi yanlışlarıydı. Bu takımda Belhanda’dan daha çok hak ediyor formayı Feghouli. Eğer yüz kızartıcı bir suç işlemediyse Terim onu oynatmayarak hata yaptığını anlamıştır herhalde.

BEN 25 bini geçmez diyordum ama 31 bini aşkın seyirci geldi maça. G.Saray şampiyon bitirirse aslan payı yine bu cefakar taraftarın olacak.

Devamını Oku

Terim’in garip hataları

23 Eylül 2018

EEE ne oldu şimdi, Lokomotif karşısında alınan 3-0’lık harika sonuca? Bugün kimse G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde süperdi, olağanüstüydü demeyecek. Ne mi diyecekler?

SELÇUK İnan’ın, Muslera’nın aldığı paraya kurulan, Türkiye’nin en düşük bütçeli, kulübesinde hocası bile olmayan ilçe takımı Akhisar karşısında rezil oldu, madara oldu, kepaze oldu G.Saray diyecekler. Kimse salı gününü konuşmayacak, dünü, bugünü konuşacak. Fatih Terim’e nasıl övgüler yazdıysak bugün de eleştireceğiz. Üstelik hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya rağmen 3-0 kazandı Akhisar.

TERİM, eleştirilecek ve eleştirilmeli de. Üstelik en ağır şekilde. Sen, ligde galibiyeti olmayan Akhisar’ı ciddiye almazsan adamı böyle 3’lük yaparlar Sayın Terim. Fark yiyorsan önce aynaya bakacaksın, sonra da yardımcılarına ve oyunculara bunun hesabını soracaksın.

EVİNDE Göztepe’ye kaybeden Trabzon’dan 4, sonra da Akhisar’dan 3 yiyorsan, demek ki ya kadronda problem var ya da senin oyun okumanda, rakibi analiz etmende sorun var demektir. Terim bu sezon dersini iyi çalışmıyor. Haklı tarafları olabilir Terim’in; Mesela yönetim ters köşe yapıp seni santrforsuz bırakmış, istediğin oyuncuları elinin tersiyle itmiş olabilir. Ama Terim’in formsuz olup oyuncularının da bu kadar ruhsuz, arzusuz oynamaya hakkı yok.

ÇİRKİN FORMA!

G.SARAY salı günü çok efor sarf etmiş olabilir ama Akhisar’ın da perşembe günü UEFA maçı oynadığını unutmamak gerekir. Bu ne çirkin forma böyle. Sanki son dakika Mahmutpaşa’da yapılmış gibi. Ortada bir yıldırım işareti. İşte dün gece Akhisar’da G.Saray’ı 3-0’lık yıldırım çarptı. G.Saray’a verilen penaltı da, Akhisar’ın kazandığı penaltı da dandik geldi bana. İlkinde Serdar adamın boğazından tutuyor garip bir penaltı. İkincisinde de Muslera topa dokunuyor ve yine garip bir penaltı.

Devamını Oku