Gazete Vatan Logo

Serengeti Cengiz

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve ‘Çerkes Cengiz’ olarak tanıtan Cengiz Şıklaroğlu sevk edildiği Beykoz Adliyesi’nde nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest kalınca aslan, timsah ve yılanları aç kalmaktan kurtuldu.

Serengeti Cengiz

Cengiz Şıklaroğlu, sosyal medya hesabından evinde beslediği aslan, yılan, timsahın da olduğu bazı hayvanların fotoğraflarını çekip paylaşıyordu. Baskın sonrası Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri de eve gelip hayvanlarla ilgili incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde Şıklaroğlu’nun hayvanat bahçesi açma belgesi olduğu anlaşıldı. Hayvanlarla ilgili gerekli izinlerin alındığını tespit eden polis, herhangi bir işlem yapmadan ayrıldı. Evin çevresinde bulunan bir köpek ile yavru aslan ve bazı hayvanlar kameralar tarafından görüntülendi.

Silahlar, bıçaklar...

Evdeki ateşli silahları ve bıçakları yüzünden adliyeye sevk edilen Şıklaroğlu, “Ben örgüte silah yardımı yapmadım. Hiçbir suçum yok. Kardeşlerim hepinize söylüyorum. Abdestsiz sokağa çıkmayın. Yakında kıyamet kopacak. Ispartalı seni de gül bahçesine gömeceğim” diye bağırdı. Şıklaroğlu hayvanat bahçesiyle ilgili bir soruya ise “Her şey yasal” yanıtını verdi. Adliyede savcılık sorgusunun ardından 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Yasası’na muhalefetten nöbetçi hakimliğe sevk edilen Cengiz Şıklaroğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şıklaroğlu, haftada bir gün polis merkezine giderek imza atacak.

Haberin Devamı