Gazete Vatan Logo

Serdar Ortaç'dan giderli albüm: Cımbız

Serdar Ortaç, yeni albümü ‘Cımbız’ın tanıtımını önceki akşam Etiler Sahne İstanbul’da yaptı. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yeni albümün şarkılarını basın mensupları için seslendiren başarılı şarkıcı, albümün nasıl ortaya çıktığını da anlattı.

Serdar Ortaç'dan giderli albüm: Cımbız

Yeni albümü ‘Cımbız’ın tanıtımını yapan Serdar Ortaç, albümde 12 şarkının olduğunu söyledi. Tarık Ceran tarafından hazırlanan albümde, başarılı aranjör Tarık İster'in 10 parçada, Okay Barış'ın söz ve müziği Tuğrul Eylül Cerrahoğlu'na ait 'Posta Güvercini' adlı parçasında, Hakan Yelbiz ve Mustafa İpekçioğlu'nun ise sözü ve müziği Serdar Ortaç'a ait 'Bırakın' adlı parçada, birbirinden keyifli aranjelerine yer verdiğini söyledi. Bunların dışından albümde bestesi Serdar Ortaç'a, sözleri Yıldız Tilbe'ye ait 'Havalı Yarim' ve bestesi Tarık İster ile ortak, sözleri yine Yıldız Tilbe' ye ait 'İsmin Silinir' adlı çok farklı enerjileri olan iki ortak çalışmaya yer verdiğini açıkladı.

"İNŞALLAH BOŞAMAZ BENİ"

Şarkının hikayesini de anlatan Ortaç, “Yıldız bana 'Sen artık evlendin, giderli şarkı yapman lazım' dedi ve hemen kalem kağıt aldı eline. Bana bu şarkıyı yazdı. Chloe’ye henüz tercüme etmedim şarkıyı, inşallah tercümesini dinleyince boşamaz beni” sözleriyle espri yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda usta isim Orhan Gencebay’ın da evliliğiyle ilgili nasihatta bulunduğundan bahseden Ortaç, "Orhan baba bana 'Sen evlendin, üç kelimeyi iyi öğren' dedi; Doğrusun aşkım, olabilir aşkım ve haklısın aşkım. Bunları söyleyince hiç sorun çıkmıyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başarılı şarkıcı, "Bizim yaptığımız pop müziğini Amerikalı şarkıcıların yaptıklarıyla kıyaslıyorlar. Bizi onlarla kıyaslamak yanlış. Onların coğrafyası farklı, bizimkisi farklı. Bizim kültürümüz farklı, onların farklı. O yüzden hiç onları mukayese ederek müzik yapmam" ifadelerini kullandı.

Öye yandan Serdar Ortaç, "Rabbim bana yetenek verdi güzel bir eş verdi, bunların yanı sıra hastalık da verdi. Rabbim bana hediye de verdi, ceza da. Her şey ondan" dedi.