Gazete Vatan Logo

Şerbet mi içirelim?

Alkollü içkilere yapılan ÖTV zammını eleştiren Kapadokya Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Ahmet Tok, “Otelciler zaten zor durumda. Biz şimdi ne yapacağız? Şerbet mi satacağız?” derken, TUROB Başkanı Timur Bayındır ise “Bu zam maliyetlerimizin üzerine tuz biber ekti” yorumunu yaptı.

KAPADOKYA Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı (KAPTİD) Ahmet Tok, alkollü içkilere yapılan son zamma büyük tepki göstererek, “Vergileri neden bizim üzerimize yıkıyorlar. Biz şimdi ne yapacağız? Şerbet mi satacağız?” diye sordu. Ahmet Tok ‘turizmguncel’e yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: “Turizm, ekonominin lokomotifi deniliyor. Bunu hükümet yetkilileri de biliyor. Et fiyatları aldı başını gitti. Euro da düştü. Otelciler zaten zor durumda. Bunu böyle yapmak resmen turizmi baltalamaktır. Hükümet yetkililerine soruyoruz. Bindiğiniz dalı kesmenin ne alemi var? Vergileri neden bizim üstümüze yıkıyorlar. Biz şimdi ne yapacağız? Şerbet mi satacağız.

Bizi şerbet yapmaya zorluyorlar. Üzümümüz de bol. Biz en iyisini şerbet yapalım. Oy verirken, heralde bir araya geleceğiz. Artık turizmciler birlikte hareket ederek etkiye tepki gibi bir davranışımız olabilir.” Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ayık ise bu zamların kontratlar yapıldıktan sonra ortaya çıkmasının ister istemez kendilerini zorladığını belirtti.

Maliyetlerin üzerine tuz biber ekti

TURİSTİK Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, alkollü içkilere yapılan zammı, “Bu zam, maliyetlerimizin üzerine tuz biber ekmiştir” diye değerlendirdi.

Timur Bayındır, başta et ürünleri olmak üzere birçok konuda otellerde ciddi bir maliyet artışıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Alkollü içkilerin de ÖTV’si dünden itibaren artırıldı. Otellerde, döviz cinsinden kazanılan gelir düşerken, Türk Lirası karşısında maliyetler her geçen gün arttıyor” dedi.

Haberin Devamı