Gazete Vatan Logo

Serbest satış

Emlak Konut GYO, projelerinde ticari ünitelerin serbest satışına izin verdi. Artık dükkanlar açık artırma olmadan satışa açılabilecek.

Serbest satış

Emlak Konut GYO, gayrimenkul piyasasını canlandırmak ve nakit akışını hızlandırmak için yeni bir adım daha attı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iki kez düşük faizli ve uzun vadeli kampanyaya imza atan Emlak Konut GYO, şimdi de hasılat paylaşımı modelli projelerinde ticari ünitelerin (dükkan) serbest satışına onay verdi. Normal uygulamaya göre, Emlak Konut GYO projelerinde dükkanlar açık artırma ile toplu bir şekilde satışa çıkıyordu. Yeni uygulamada Emlak Konut, tüm yüklenicilerine rekabeti engellemeyecek şekilde, dükkanların açık artırmasız yani serbest satışına izin verdi.

Eylül’de satılacak

Yeni uygulamadan yararlanacak projelerden biri de Başyapı ve Doğa Şehircilik’in birlikte Basın Ekspres’te hayata geçirdği Karat 34 ve Başyapı’nın projesi Ofis Karat Bakırköy oldu. Emlak Konut GYO’nun artık serbest satışa izin verdiğini anlatan Başyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, “Emlak Konut GYO, hem darbe girişimi sonrası hem de geçen Şubat ayında önemli kampanyalar yaptı ve elini taşın altına koydu. Kârından feragat etti. Şimdi piyasa canlansın diye iş yaptığı firmalara projelerdeki dükkanları açık arttırma olmadan satış izni verdi. Biz de dükkan satışlarına Eylül ayında başlamayı planlıyoruz” dedi. Karat 34’te

Haberin Devamı

183 milyon lira değerinde 28, Ofis Karat Bakırköy’de de 85 milyon lira değerinde 18 dükkanın satışa çıkacağını belirten Musa Baş, 2 projedeki dükkanların değerinin 268 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.

Kampanya sürüyor

Gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerinden de söz eden Musa Baş, devam eden projelerinin değerinin toplam 1 milyar lira olduğunu kaydetti. Ankara ve İstanbul’da konut ve ofis projelerinin devam ettiğini belirten Baş, mevcut projelerindeki son durumu şöyle anlattı: “Emlak Konut’un Ankara’ya ilk kez adım attığı Sofa Loca projemizde hem inşaat, hem de satışlarda yüzde 80 aşamasına geldik. Tamamı 4+1 ve 5+1 olmak üzere geniş dairelerin yer aldığı projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 300 lira. Basın Ekspres Yolu’nda Doğa Şehircilik ile gerçekleştirdiğimiz Karat 34 projesi yine Emlak Konut arsasında yükseliyor. 580 konut ve ofise yer verilen projede 60 ay 0 faiz imkanı sürüyor. Bu projede konutların metrekaresi ortalama 8 bin 800 lira. SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yerinde Ofis Karat Bakırköy projesini yapıyoruz. Henüz satışa çıkmadan 1.000 ön talep aldık.”

Haberin Devamı

10 bin konut teslim etti

BUGÜNE kadar TOKİ’ye yaptıkları taahhüt işlerinde 10 bin konut teslim ettiklerini belirten Musa Baş, “7 yılda Van, Ağrı, Eskişehir, Aysın, Kütahya’da yüzlerce konut yaptık, teslim ettik. Şu anda Gümüşhane’de TOKİ projesi için 550 konut üretiyoruz” dedi. Yurt dışında konut geliştirmek için de teklifler aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini belirten Baş, “Bir dönem Cezayir’i inceledik ama bürokrasi yordu. Şimdi Hindistan gündemde. Bunun için TOKİ ve Emlak Konut gibi kamu kurumları öncülük etmeli. Geçen hafta Katar’dan teklif aldık. 30 bin konuta ihtiyaçları olduğunu söylediler” diye konuştu.

Bodrum’da proje yapacak

MUSA Baş, Bodrum Bitez’de proje hazırlıkları olduğunu belirterek, “Şu anda ruhsat aşamasındayız. 38 dönüm arsa üzerinde 46 bağımsız birimden oluşacak projenin tamamı deniz manzaralı olacak. İnşaatına bu yıl başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı