Gazete Vatan Logo

Seracılık sektöründe Rusya sevinci

Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye yönelik daha önce alınan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağına açıklamalar, seracıları sevindirdi. Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinin ardından enerji, inşaat ve turizmde güzel gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Seracılık sektöründe Rusya sevinci

Rusya'nın her zaman önemli bir pazar olduğunu dile getiren Yanmaz, geçen yılki ambargo nedeniyle seracılık anlamında büyük kayıplar yaşadıklarını anlattı. Yanmaz, "Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sürece girilmesi ve iki ülke arasında tarım ürünlerinde ticareti kısıtlayan tedbirlerin ortadan kaldırılması, bizleri tabi ki pozitif anlamda etkileyecektir. Bunun için son derece memnunuz. Önümüzdeki sezonla ilgili ümitlerimiz ve beklentilerimiz daha da büyüdü. Bizim işimiz daha kaliteli ve daha verimli, insan sağlığına ve çevreye duyarlı üretim yapmak. Daha çok üreteceğiz, ülkemize katma değer ve döviz kazandırmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm devlet büyüklerine şükranlarını sunduğunu ifade eden Yanmaz, şöyle devam etti: "Başta domates olmak üzere yetiştirdiğimiz sera ürünlerinin yüzde 60'ına yakınını Rusya'ya gönderiyorduk. Bu nedenle geçen yılki ambargodan çok ciddi zararlarımız meydana geldi. İhracat olmadığından ürünlerimiz bir önceki yıla göre yarı fiyatına satıldığından maalesef üretim maliyetlerimizin altında bir sezon yaşadık. Geçen yıl ki kayıplarımızı umarım bu yıl telafi edeceğiz. Moral ve motivasyonumuz bu anlaşmalarla yükseldi. Geleceğe daha güvenli bakıyoruz, Allah'ın izniyle her şey daha güzel olacak." Çiftçilerden Hüseyin Yıldız da geçen yılki kriz nedeniyle kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sürece girilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Geçen yılki kayıpları telafi etmek istediklerini dile getiren Yıldız, anlaşmanın sağlanmasıyla adeta rahat bir nefes aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı