Gazete Vatan Logo

Sepeti evle doldurdu

Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, ‘Kopernik’ adında bir şirket kurarak, gayrimenkul sektörüne adım attı. Aydın, bu alandaki fırsatları değerlendirecek.

Sepeti evle  doldurdu

Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti’nin CEO’su Nevzat Aydın, gayrimenkul sektörüne adım attı. Nevzat Aydın, 10 Ağustos’ta Kopernik Gayrimenkul adında şirket kurdu. Aydın, Türkiye’ye güvendiğini ve yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

30’un üzerinde yatırım

Gayrimenkul sektöründe olmadığını, bundan sonra bu alanda da yatırım yapacağını ifade eden Aydın, “İyi fiyata, fırsat gördüğüm lokasyonlarda gayrimenkul yatırımı yapıyorum. Şu anda şirket çok yeni. Bu yatırımların nasıl değerlendirileceğine daha sonra karar vereceğiz” dedi. Aydın, 30’un üzerinde yatırımı olduğunu da belirterek, bunları tek bir çatı altında toplamak için bu şirketi kurduğunu da sözlerine ekledi.

Aydın’ın yatırımlarının çoğu Türkiye’de. Dubai ve İngiltere’de de yatırımları bulunuyor.50 bin lira sermaye ile kurulan gayrimenkul şirketinin iş konusu olarak İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında şu bilgiler yer alıyor:

“Siteler, plazalar, depolar, mesken, ev, apartman, işyeri, arsa, arazi ve bununla sınırlı olmamakla birlikte her türlü emlak ve her türlü gayrimenkul alım satımı, kiralama, kiraya verme; bahçe, tarla ve arsalar üzerinde parselasyon ile imar durumlarını çıkarmak, gerektiğinde projelendirmek, gayrimenkuller üzerinde irtifak, intifa, sükna, kat mülkiyeti, kat irtifakı şufa hakları ve vefa hakları, gayrimenkul mükellefiyeti tesis etmek, bu taşınmazlar üzerinde inşaat projeleri yapımı ve geliştirilmesi ve bu projelerin satışını gerçekleştirmek.”

Haberin Devamı

‘Vizyoner bir isim’

Nevzat Aydın’ın yeni şirketinin ismi Polonyolı astronomi uzmanı Kopernik’ten geliyor. Kopernik, dünyanın ve diğer gezegenlerin güneş etrafında döndükleri kuralını açıklayan gökbilimci olarak biliniyor. Heliosentrik (güneş merkezli) teori, bugün Kopernik teorisi olarak da adlandırılıyor. Kopernik ayrıca yeni astronominin kurucusu olarak kabul ediliyor. Nevzat Aydın, neden bu ismi tercih ettiğini şöyle açıklıyor: “Vizyoner bir isim, ben de bu ismi kullanmak istedim.”

589 milyon $’lık dev satış

Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 ‘de kuruldu ve Mayıs 2015’te Almanya merkezli Delivery Hero bünyesine katıldı. Yemeksepeti, Türk internet tarihinin en büyük değerlemesiyle global sektör lideri Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara satın alınmıştı. Aydın, Yemeksepeti’nin satışının ardından 114 çalışanına 27 milyon doları paylaştırmıştı. Yemeksepeti, 100 binden fazla restoran üzerinden, aylık 10 milyon siparişe aracılık ediyor.

Haberin Devamı