Gazete Vatan Logo
Magazin Seni sevdik ama Cevdet kötü

Seni sevdik ama Cevdet kötü

‘Eyvah Eyyvah 3’ ve ‘Hanım Köylü’ dizilerinde şiveli karakterlere hayat veren Uğur Biçer, bu sezon ‘Kiralık Aşk’ dizisine dahil oldu. İso’nun hoşlandığı Ayşegül’ün kocası olarak diziye dahil olan ve karısına şiddet uygulayan Cevdet’i canlandıran Biçer, kendisine ‘Seni sevdik abi ama Cevdet kötü biri’ dediklerini anlattı.

Seni sevdik ama Cevdet kötü

Oyunculuğa nasıl başladın?

Ortaokulda okul müsamereleriyle başladı :) İzmir Bornova Şehir Tiyatroları’nın seçmelerini kazandım ve 6 yıl mükemmel insanlarla tiyatro yaptım. Daha sonra bir Trakya dizisi olan ‘Düşman Kardeşler’de oynadım. Şive gerektiren bir roldü. O diziyi izleyen Ata Demirer, beni ‘Eyvah Eyyvah 3’ filminin kadrosuna aldı. Liseyi Tekirdağ’da okudum. Eyvah Eyyvah serilerini çok severek izlemiştim, gülmekten karnıma ağrılar girmişti. Bir gün o ekipte olacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

Ağırlıklı olarak şivesi olan karakterleri canlandırdın, bu seni zorladı mı?

‘Zorluyor’ dersem yalan olur. Trakya şivesi, zaten o yörede yazları çok vakit geçirdiğim için bildiğim bir şive. Cebimde hazır olan bir şeydi. Şiveden çok karaktere hazırlanma lüksüm oldu. Daha sonra ‘Güzel Köylü’ projesiyle Muğla’ya gittik. Tv’de gördüğümüz o tatlı şive şehirde yok. O yüzden köyleri dolaştık ve biraz vakit geçirdik. Daha sonra da ‘Hanım Köylü’de Macır İsmail’i oynadım. Tekirdağ’da da çok macır arkadaşım vardı.

Haberin Devamı

Neden üst üste şivesi olan karakterleri tercih ettiniz?

Aslında ben karakter seçmedim, ekip seçtim. ‘Düşman Kardeşler’ ile başladı benim televizyon serüvenim. Mustafa Şevki Doğan, Baykut Badem, Filiz Ekinci beni de projeye dahil ettiler. Gelibolu’da çekimleri sürdürürken aile gibi olduk. O günden sonra da hiç kopmadık.

Tiyatro oyunun nasıl gidiyor?

4 Kasım’da prömiyer yaptık. Çok güzel tepkiler aldık. Kadın ve erkek ilişkilerini belgesel tadında irdeleyen, iki cinsin de kendilerine ve çevrelerine dair verdiği varoluş savaşını, çuvallamalarını, zaferlerini, yenilgilerini, kendilerini bir yere koyma çabalarını evlilik çerçevesinde anlatan Ingmar Bergman filminden yapılmış tiyatro uyarlaması. Partnerim Serap Matyaş uyarlaması. Komediden sonra böyle bir oyun tercih etmem de benim açımdan güzel oldu.

Sesi dublaj mı?

Kiralık Aşk’a dahil olma sürecin nasıl oldu?

Hanım Köylü dizisi bittikten sonra bir iki ay daha Selimiye tarafında kaldım ve tatil yaptım. İstanbul’a döndüğümde görüşmelerim oldu. O sıra Kiralık Aşk’a kötü adam karakteri arandığını öğrendim. Auditiona girdim ve oldu.

Haberin Devamı

Kiralık Aşk’ta oynamaya başladıktan sonra nasıl tepkiler aldın?

‘Tepkiler güzeldi’ dersem yalan olur :) Aslında ‘Bir oyuncu için güzel tepkiler’ diyebilirim. Dizinin sosyal medyada çok güzel bir birikimi ve diziyi gerçekten sahiplenen bir seyircisi var. “Uğur abi seni çok sevdik ama Cevdet çok kötü” aslında sorunun cevabı. Bir arkadaş hep beni köy dizilerinde şiveyle izlediği için “Uğur Biçer dublaj mı” diye tweet atmış. Ona çok güldüm :))

Uzun süredir yayınlanan bir işin içine dahil olmak zorlayıcı oldu mu? Ekip seni nasıl karşıladı?

Bu konuda bir tecrübem yoktu. Tv sektörüne girdiğim 3-4 yıldır hep öyle bir ekipleydim. Şimdi başka bir ekibe girince başlarda çekindim. İster istemez etraftan bilgi almaya çalışıyorsun. Ekip dünya tatlısı. Benim sahnelerim genelde mahallede ve tanıştıklarımla geçiyor. Kerem, Osman, Elçin ve Nihan çok sıcak kanlılar, çok iyiler. O yüzden hiç zorluk yaşamadım.